Početak nove školske godine donosi i nove konkurse za studentske kredite i stipendije. U nastavku vesti više informacija.


Konkurs za dodelu studentskih kredita i stipendija objavljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a otvoren je od 1. do 31. oktobra tekuće godine.
Kandidati podnose prijavu sa konkursnom dokumentacijom visokoškolskoj ustanovi na kojoj studiraju. Konačnu rang listu kandidata kojima je odobren kredit, odnosno stipendija, utvrđuje Komisija za studentske kredite i stipendije Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Broj studentskih kredita i stipendija se utvrđuje prema raspoloživim sredstvima u budžetu Republike Srbije.

Studenti zaključuju ugovor o kreditu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kojim se bliže određuju prava i obaveze u vezi sa korišćenjem i otplatom kredita.
Mesečni iznos studentskih kredita i stipendija za tekuću školsku godinu iznosi 8.400 dinara i isplaćuje se 10 meseci.


Odobreni kredit se isplaćuje čekom koji glasi na ime korisnika i koji se dostavlja preko visokoškolske ustanove. Nakon podizanja čeka na matičnoj visokoškolskoj ustanovi isti je moguće podneti na naplatu u ekspoziturama UniCredit Banke širom Srbije.

Korisnici studentskih stipendija u obavezi su da posete najbližu ekspozituru UniCredit Banke i da otvore tekući račun na koji će se uplaćivati stipendija. Tekući račun je besplatan. Za otvaranje tekućeg računa potrebna je lična karta i indeks na uvid.

Detaljnije infomacije možete pronaći na navedenim linkovima:

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Postoje dve vrste ljudi - oni koji rade i oni koji pobiru slavu za napravljeno. Potrudite se da uvek budete u prvoj grupi jer je tu znatno manja konkurencija.“
Indira Gandi

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava