Projekat Beogradski dani inženjera - EBEC Beograd (eng. European BEST Engineering Competition) ima za cilj da studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu, pruži mogućnost da iskažu svoje veštine i sposobnosti učestvujući na lokalnom inženjerskom takmičenju u dve kategorije - Timskom dizajnu i Studiji slučaja.


Osmi put zaredom, u organizaciji Udruženja studenata tehnike BEST Beograd, održaće se na Tehnološko-metalurškom i Mašinskom fakultetu, od 12. do 16. marta.

„Smatram da „Beogradski dani inženjera - EBEC Beograd“ pružaju izvanrednu priliku mladim kolegama da primene svoja znanja u realnom okruženju i da pokažu svoje sposobnosti. To je sjajna mogućnost da osete izazove profesije koju su odabrali. Značaj ovog projekta se ogleda i u povezivanju mladih stručnjaka sa predstavnicima domaće privrede, podstičući njihovo zaposlenje u Srbiji.”
Prof. dr. Ivanka Popović, prorektor za nauku Univerziteta u Beogradu

Pobednici lokalnog nivoa, kvalifikovaće se za ucešće na regionalnom EBEC Balkan takmičenju (eng. Balkan Regional Engineering Competition) koje se ove godine održava u Beogradu, od 7-11. maja. Studenti koji osvoje prvo mesto u ovoj rundi, odlaze na finalno evropsko inženjersko takmičenje koje će se održati u Portu.
Prošlogodišnji pobednici timskog dizajna Beogradskih dana inženjera su na regionalnom takmičenju u Nišu osvojili prvo, a zatim u Rigi, na finalnom takmičenju, treće mesto.

Timski dizajn (Team Design) predstavlja najkreativniju vrstu nadmetanja koje podrazumeva rešavanje problema konstruisanjem i dizajniranjem specifične naprave sa zadatom funkcijom poput: dizalice, katapulta, letelice, mosta ili muzičkog instrumenta. Na ovaj način, studenti ce pokazati svoju kreativnost, tehničko znanje, sposobnost za rad u timu, kao i druge osobine koje treba da krase mladog inženjera.
Studija slucaja (Case Study) se odnosi na rešavanje tehničko-menadžerskog problema, koje zadaje kompanija određene inženjerske struke. U ovoj kategoriji, studenti će predstaviti svoja rešenja i tako testirati prezentacione sposobnosti i stečena znanja.

U okviru Beogradskih dana inženjera, organizovaće se Open Space Tehnology interaktivne radionice, gde ce studenti imati priliku da diskutuju sa predstavnicima kompanija i rade na rešavanju aktuelnih problema sa kojima se kompanije danas suočavaju.

Početak prijava 16. februara! Za više informacija o dogadaju i nacinu prijavljivanja posetite sajt www.best.rs/ebec-beograd ili facebook stranicu EBEC Beograd - Beogradski Dani Inženjera. Ulaz slobodan!

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Postoje dve vrste ljudi - oni koji rade i oni koji pobiru slavu za napravljeno. Potrudite se da uvek budete u prvoj grupi jer je tu znatno manja konkurencija.“
Indira Gandi

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava