Odbor za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo usvojio je u Skupštini predlog izmena Zakona o visokom obrazovanju. Ovaj Zakon se već našao pred poslanicima pre par dana.


Za studente najvažnije novine koje donosi Zakon jesu budžetsko finansiranje sa ostvarenih 48 ESPB bodova, kao i produženje roka za završetak studija za studente koji studiraju po starom sistemu na školsku 2015/2016. godinu.

Uprkos studentskim zahtevima, Zakon verovatno neće predviđati šest ispitnih rokova, već pet, niti će studenti završnih godina, kao njihove kolege ranije, imati produženu godinu finansiranu iz budžeta, nakon završne godine studija.

Na današnjem zasedanju odbora profesor dr Marko Atlagić (SNS), poslanik vladajuće koalicije, istako je kao najveći problem korupciju, koja se odvija kroz komisiju za akreditaciju i zatražio je strogu primenu zakona kako bi se korupcija ubuduće sprečila.

Poslanik Vladimir Pavićević iz Nove stranke zatražio je da nove izmene Zakona obezbede princip akademske čestitosti, kako bi se sprečili plagijati, a ako to ne bude prihvaćeno da će zatražiti ostavku ministra.

Predstavnici studentskih organizacija, kao što je studentski parlament, nisu dobili poziv da prisustvuju današnjem zasedanju skupštinskog odbora.
Izvor: Blic.

Tagovi

Komentari  

#2 Markony 23-09-2014 09:56
Bolonjac na trecoj godini fakulteta ne zna koliki je zbir uglova u trouglu ?!?
Srecom, nije bio jedini takav koga sam sreo tog dana.
#1 blabla bla 20-09-2014 18:23
a sta je sa bolonjcima koji studiraju vishe od predvidjenih 6 godina da li je i njima rok produzen?

Nemate prava da postavite komentar.

„Moja najveća briga nije jesam li pao na nekom zadatku, nego jesam li zadovoljan padom.“
Abraham Linkoln

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava