Kako smo nezvanično saznali, na današnjoj sednici Studentskog parlamenta, ovaj portal i uredništvo, okarakterisani su kao "neprijateljski" prema predsedniku Studentskog parlamenta Borisu Puzoviću, odnosno "obaveštenjima" koje nam on prosleđuje da ih postavimo na portal.


Možda bi to i bilo istina, da jedina vest koju nismo okačili je bila vest za žurku u njegovoj organizaciji, odnosno kako je napisano Studentskog parlamenta. Iako iza te žurke stoji on kao pojedinac, iako je pokušao da privuče studente imenom Mašinca na plakatu, sav prihod koji je zaradio ostao je njemu lično u džepu. Nismo hteli da se oglašavamo po ovom pitanju, do sada.

Zarađeni novac nije upotrebljen za rad Studentskog parlamenta i poboljšanje uslova rada organizacije.
Kada smo mu obrazložili emailom, kao odgovor na njegovu molbu da se reklama za žurku postavi na sajt masinac.org, da se svaki vid reklame plaća u okviru organizovanja van fakulteta, gde postoji novčana zarada koja ostaje isključivo organizatoru, odnosno zarađeni novac se ne troši u svrhe poboljšanja studentskog standarda, rada studentskih organizacija, već isključivo pojedinca, on na to ništa nije odgovorio.
Da je postojala bilo kakva priča oko toga da je zarađeni novac jednim delom namenjen "nečemu što može da poboljša studentski standard u bilo kakvom slučaju", naravno i jednim delom organizatoru, reklamu za žurku bismo rado postavili.
I drugi put je pokušao istu stvar, ali i drugog puta je dobio isti odgovor: plati reklamu, kad već jedino ti zarađuješ.

Smatramo da nije potrebno ovaj portal "prozivati" po takvim pitanjima, pogotovu ne na sednici Studentskog parlamenta, jer smo uvek izlazili u susret i postavljali obaveštenja i vesti koja se tiču studenata, i poboljšanja studentskog standarda i života. Svi oni koji nam putem naše kontakt forme pošalju email, u najmanju ruku će dobiti povratni email, i eventualno moguće obrazloženje zbog čega se neka vest neće postaviti ako uredništvo odluči da tu vest ne postavi, ali ovaj Borisov slučaj je zaista zahtevao takav odgovor kakav je i dobio.

Ako već nemate o čemu da razgovarate na sednici Studentskog parlamenta, osim o tome da masinac.org nije hteo da postavi reklamu za, Borise tvoju žurku onda je bolje da ne postojite.

Evo Borise par tema o kojima možeš slobodno da razgovaraš kao predsednik u parlamentu:
  1. Da li imamo studenta prodekana? Ko je taj student, gde je on i šta je on to uradio za studente MFa od početka mandata?
  2. Raspisivanje izbora za Studentski parlament za školsku 2011/12 godinu;
    (zašto će izbori biti održani na svim fakultetima Beogradskog Univerziteta osim na našem, podsećamo da je 10. april zakonski rok za održavanje izbora)
  3. Šta se dešava sa "soluncima" i njihovim problemima;
    (podsećamo te da nisi organizovao ponovne kurseve za "solunce", tj. nisi ništa uradio osim sakupljanja spiskova, na online prijavi čak, uzimanje JMBGa, brojeva telefona, emailova, koje ćeš verovatno iskoristiti za  uznemiravanje kada dodju studentski izbori). Dan danas nema nikakvih obaveštenja.
  4. Zašto svaka katedra radi kako se njoj hoće, pa neke drže ponovne kurseve za "bolonjce" i "solunce" a neke ne? Ta odluka se valjda donosi na nivou celog fakulteta zarad boljih uslova studiranja, i poboljšanja studentskog standarda?
  5. Kolika je cena ponovnog kursa?
  6. Šta je sa prostorijama za studentske organizacije koje "funkcionišu" na fakultetu, a koje učestvuju u radu parlamenta?
  7. Zašto je karta za pozorište koje smo trebali da ponudimo na sajtu masinac.org našim studentima u tvom tekstu koštala 700,oo din, a kada smo ih mi kontaktirali 350,oo din;
    (ova vest još nije okačena jer se preciziraju tačni uslovi naručivanja)

Da ne dužimo, evo par tačaka za novi dnevni red, uskoro ćeš ih dobiti još!

Komentari  

#3 sloba07 06-04-2011 20:37
ko god da je ovo napisao svaka mu cast.
#2 khm khm 06-04-2011 08:35
http://www.youtube.com/watch?v=9lq82Z2WLkQ ;-)
#1 Mrgud Grmljavina 05-04-2011 23:01
Ma svi ste vi ista bagra. Gledate samo svoju guzicu a u drugu bi uterali nesto. Zasto ne kazete nesto o tim j..enim kursevima ? Nemate tu interesa,a !?

Nemate prava da postavite komentar.

„Kada jednom kreneš odustajati, to ti se pretvori u naviku.“
Vinsent Lombardi

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava