Mislili smo da se nesto promenilo u načinu organizovanja i radu, ali avaj...

Radi se o Savezu Studenata Mašinskog fakulteta (SSMF). Nedavno smo preneli vest o održavanju besplatnih kurseva stranih jezika u organizaciji SSMF-a i moramo priznati da smo se obradovali ovako nečemu, nečemu što može doprineti unapređivanju znanja studenata.

Međutim, kao u većini slučajeva do sada, SSMF se nije pokazao kao najboji organizator ovakvih dešavanja. Pretpostavljamo da su sada kao i ranije samo bili deo širenja informacija o događajima koji su organizovani od strane nekoga drugog, bez preterano uloženog ličnog truda. Obično su se ovi kursevi održavali zajedno sa studentima drugih fakulteta.

Ishod ovakve organizacije je i nedolazak profesora Ruskog jezika u zakazanom jučerašnjem terminu. Ovo i ne bi bio toliki problem da je postavljeno i obaveštenje o tome da profesor iz određenih razloga neće prisustvovati času, ali ovako studenti su čekali profesora sat i petnaest minuta, i do isteka tog vremena profesor se nije pojavio.
Organizovanje nečega, pogotovo kurseva iziskuje i veću odgovornost u organizaciji. Verovatno je ovo jedan od pokušaja da se privole potencijalni "birači" na predstojećim izborima za novi saziv Studentskog parlamenta. Kako su ovi kursevi besplatni vidimo da nema preteranog interesa u dobroj organizaciji istih, dok za razliku od studentskih ekskurzija, žurki i kongresa gde se može zaraditi neki dinar obaveštenja su na svakom koraku, putem socijalnih mreža iste reklame možete videti i više puta dnevno.

Smatramo da je ovo ujedno i propust Uprave fakulteta koja je ustupila prostorije za održavanje ovakvih kurseva, a koja je bila obmanuta pričom od strane SSMFa kako će ovo biti nešto veoma dobro za studente i kako bi Mašinski fakultet ovo trebao da podrži.
Takođe, Studentski parlament MF-a bi trebao da se pozabavi ovom temom i istraži ceo slučaj i zaštiti studente od ovakvih i sličnih nemilih scena, pogotovo ukoliko iza toga stoje reči "Mašinski fakultet", bilo da je u sklopu imena studentske organizacije ili gde samo pruža logistiku. 

Svakako, ovo nije nešto čime SSMF treba i može da se pohvali. 

Ujedno portal MASINAC.org se izvinjava svim studentima na objavljenoj vesti, iako smo se nadali da se nešto izistinski promenilo u radu SSMF-a, a u najboljoj nameri širenja pozitivnih informacija.

Savez ostaje Savez, ali samo na papiru...

Tagovi

Komentari  

+4 #2 Машинка 09-03-2016 21:59
Ма ' ајте молим вас... ово је тако подмукло, немам против никога ништа, нити сам на страни било кога. Не појављивање професора је најављено на часу, иначе курс траје још од прошле недеље, а не тек од ове, а и ти студенти ако су нови, кад су могли да се жале, сигурна сам да су могли и да сазнају нешто више о почетку часова. А о оним који не долазе да не причам... Зато сматрам да ово потпуно беспотребна информација и пљување по колегама из другог табора (као што помену неко горе)..
+8 #1 VuccPdru 09-03-2016 13:37
Hajde da pricamo o organizaciji masinijade. Ko vodi svoje drugare a ko uspesne sportiste. Molim vas prestanite da se bavite politikom vec pokazite da umete da se otganizunete bolje od njih i for God sake - DO SOMETHING... umesto sto tracite vreme da pljujete po kolegama iz drugog tabora... sramno!!

Nemate prava da postavite komentar.

„Kada jednom kreneš odustajati, to ti se pretvori u naviku.“
Vinsent Lombardi

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava