Akademska debatna mreža Otvorena komunikacija u saradnji sa Univerzitetom u Beogradu poziva sve srednjoškolce i studente zainteresovane za debatu da dođu na međunarodni debatni turnir Belgrade Open 2014 koji će se održati 25. i 26. oktobra na Pravnom fakultetu u Beogradu.



Preko 100 studenta prestižnih univerziteta Evrope će posetiti Beograd i kroz šest takmičarskih rundi boriti se za titulu najboljeg tima i najboljeg govornika. Pored inostranih studenata, na turniru će učestvovati i studenti univerziteta iz Srbije.

Tokom šest rundi, koje će tokom subote i nedelje biti održane na Pravnom fakultetu, svi zainteresovani mladi mogu da dođu i poslušaju debate na najraznovrsnije teme, od politike i ekonomije, preko međunarodnih odnosa, ekologije i kulture.

Belgrade Open je jedan od najznačajnijih međunarodnih debatnih turnira u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Od 2000. godine kada je održan prvi Belgrade Open pa do danas učesnici turnira su bili debateri iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke, Nemačke, Grčke, Mađarske, Irske, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Turske, Velike Britanije i Sjedinjenih američkih država.

Za više informacija, slobodno kontaktirajte:

Zorana Zlatić | Otvorena komunikacija |

M 064 277 06 16 |E pr@ok.org.rs | W www.ok.org.rs |

Otvorena komunikacija je organizacija koja se bavi unapređenjem kulture javnog dijaloga. Osnovana je 1997. godine od strane profesora i studenata Univerziteta u Beogradu po ugledu na debatne klubove prestižnih evropskih univerzitetskih centara. Njene obrazovne programe iz oblasti debate, argumentacije, građenja slučaja i javnog nastupa je do sada završilo više od 1500 studenata iz Srbije, regiona, Evrope i SAD-a. Podržavajući rad univerzitetskih, a od 2010. godine i srednjoškolskih debatnih klubova, kao i organizacijom brojnih nacionalnih i međunarodnih takmičenja, Otvorena komunikacija radi na razvoju veština kritičkog razmišljanja i kulture dijaloga. Poverena joj je organizacija „Evropskog univerzitetskog debatnog prvenstva – Beograd 2012”.

belgrade-open-schedule-2014

Nemate prava da postavite komentar.

„Dobru priliku propusti većina ljudi, jer je uglavnom obučena u težak rad.“
Tomas Edison

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava