bestUdruženje studenata tehnike Evrope - BEST Beograd (engl. Board of European Students of Technology) u decembru 2013. godine proslavlja svoj 10. jubilarni rođendan. Ova studentska organizacija će svečanim programom obeležiti deceniju ostvarivanja jednog od osnovnih ciljeva svog delovanja – obogaćivanje procesa obrazovanja mladih inženjera. Događaj će se održati 21. decembra 2013. godine u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra sa početkom od 18.30 časova.

BEST (engl. Board of European Students of Technology) je međunarodna, studentska, neprofitna, apolitična organizacija koja studentima tehničih fakulteta pruža komplementarno obrazovanje, razvoj svojih potencijala i podršku u započinjanju svoje buduće karijere u struci. Ova organizacija za svojih 25 godina postojanja uspešno povezuje studente, kompanije i univerzitete unapređujući i ojačavajući studentske kapacitete i potencijale. BEST je na međunarodnom nivou osnovan 1989. godine i organizuje preko 100 događaja godišnje i na taj način povezujući više od 3300 mladih stručnjaka sa 96 univerziteta u34 zemalje Evrope. Svojim projektima BEST dopire do preko milion studenata sa univerziteta na kojima je prisutan.

BEST Beograd (Lokalna grupa Beograd) osnovan je 2003. godine i za deceniju svog postojanja stekao je status jedne od najprepoznatljivijih studentskih organizacija na Univerzitetu u Beogradu. Glavne delatnosti udruženja su organizovanje stručnih kurseva, inženjerskih takmičenja i kulturnih razmena, putem kojih studenti stvaraju dodatnu vrednost obrazovanju koje stiču na fakultetu.

Zahvaljujući izuzetnom entuzijazmu studenata - volontera BEST Beograd deset godina unapređuje potencijale studenata tehničko-tehnoloških i prirodno - matematičkih struka. Radom u ovoj organizaciji budući stručnjaci imaju priliku da unaprede svoje sposobnosti, ali i da otkriju i razviju nove, stičući komplementarna znanja i postajući na taj način kompletni i svestrani eksperti u bilo kojoj oblasti inženjerstva.

U proteklom periodu veoma uspešno su realizovali veliki broj projekata koji su znatno uticali na razvoj veština svih budućih inženjera. Projekti koje BEST Beograd sa ponosom predstavlja su:

9 Sajmova zapošljavanja - Job Fair, najveći projekat BEST-a Beograd koji se organizuje sa partnerskom organizacijom LK EESTEC (Job Fair 2013. imao je 3000 posetilaca i 2500 ostavljenih biografija)

11 akademskih seminara, svake godine organizovanih sa određenom temom iz oblasti inženjerstva uz podršku različitih fakulteta Univerziteta u Beogradu i kompanija

2 Regionalna inženjerska takmičenja - EBEC Balkan (kao organizatori i koorganizatori),

6 Lokalnih inženjerskih takmičenja - EBEC Local (eng. European BEST Engineering Competition),

29. Evropsku konferenciju studenata tehnike (General Assembly 2011) za 300 studenata, predstavnika svih lokalnih BEST grupa u Evropi,

3 lokalna seminara dizajna i brendiranja BDNJ (BEST Design Njeek) pod pokroviteljstvom Arhitektonskog fakulteta i IT Akademije

• mnoge druge promotivne, edukativne interne događaje (PR SIT- međunarodna trening sesija marketing tima u okviru BEST-a, EduCo- međunarodni sastanak edukativnog komiteta u okviru BEST-a, CE- engl. cultural edžchange- kulturna razmena u saradnji sa drugim lokalnim grupama BEST-a iz Evrope i dr.)

Manifestacija Svečanog govora BEST Beograd ugostiće sve ličnosti koje su joj pružile značajan doprinos u razvoju: predstavnici kompanija sa kojima naša organizacija sarađuje na godišnjem nivou, alumni članovi, predstavnici partnerskih organizacija, dekani i profesori tehničko - tehnoloških i prirodno - matematičkih fakulteta sa kojima godnama negujemo uspešnu saradnju ali i značajne ličnosti koje su omogućile i pomogle BEST-u da bude tamo gde je sada.

Više informacija o BEST-u Beograd možete saznati na internet sajtu www.best.rs.

Nemate prava da postavite komentar.

„Ništa što je vredno ne dolazi na brzinu. Rad, konstantan i marljiv rad je jedini način da se dođe do rezultata koji će trajati.“
Hamilton Holt

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava