uzvicnikNakon zvaničnog dopisa Studentskog parlamenta Dekanu i Prodekanu za nastavu, povodom problema nastalih na master akademskim studijama i upisom položenih ispita sa istih ako ste ih polagali dok ste bili na osnovnim akademskim studijama, na održanom sastanku sa Upravom fakulteta odlučeno je da fakultet neće izlaziti u susret studentima sa pomenutim problemima.

 

Kako kažu ne postoji legalan način za rešenja problema polaganja ispita "unapred", tj. ukoliko ste treća godina OAS a polažete poneki ispit iz prve godine MAS. Takav način polaganja predstavlja interni dogovori sa predmetnim profesorima. Savet Uprave fakulteta je da se studenti više ne dogovaraju sa profesorima i da prvo završe Osnovne pa tek onda upišu Master studije i tada polažu, zvanično, predmete.
Ukoliko studenti budu i dalje pravili dogovore sa profesorima, radiće to na sopstvenu odgovornost i bez ikakve garancije da će u narednoj godini moći da upišu unapred položen ispit.

 

E sada, postavlja se pitanje čemu služi Studentski parlament?

Naravno, tu je da zaštiti prava studenata i da se bori za ista.

Ukoliko već postoji takav način polaganja ispita "unapred" onda je fakultet dužan da omogući upis ocene u roku predviđenom za to.

Ukoliko je zvaničan stav fakulteta da takva opcija ne postoji, onda se ne stavlja akcenat na studente i na priču da se oni "ne dogovaraju", već su profesori ti koji treba da odbiju svaki takav predlog studenata.

 

Ipak, ukoliko postoje slučajevi gde su studenti već položili ispite "unapred" dok su bili OAS a sada ne mogu da ih upišu kada su MAS, to je očigledan propust Uprave fakulteta i slobodno možemo reći Studentskog parlamenta.

 

Odluke donešene juče, ne mogu se primenjivati retroaktivno!

Ili ipak mogu... na Mašincu nas više ništa ne čudi.

Komentari  

+8 #5 olmilos 07-02-2014 16:00
Ja sam polozio predmet iz 2.mas kad sam bio 1.mas, taj predmet kad sam postao 2.mas nisam mogao da prijavim i dosta smerova nije moglo da ga prijavi zahvaljujuci onom servisu novom. I zbog toga nije zaziveo predmet ove godine. A profesorka kaze da je bilo preko 30 ljudi zaiteresovano da slus i da ce sl godine to srediti. Tako da ja moju trudom stecenu ocenu hocu da upisem, nek podvedu kamo hoce, studentski parlament neka stane u zastitu studenata.
#4 djuro008 07-02-2014 14:58
Decko ocigledno nisi upucen... ima onih studenata koji obnavljaju trecu god po par puta i imaju malo ispita i onda zele sa mastera da otkace nesto. ko god je zelio da polaze mogao je al na svoju odgovornost. ove godine su romenili predmete i nema sta ko da se buni kad je bilo na odgovornost studenata. Ne razumem sta tu nije jasno. sve je kristalno jasno. tvoja odgovornost ako dodje do promjena sve si radio na svoju odgovornost. Nemojte da se blamirate
+4 #3 Ocena 06-02-2014 17:20
Ja bih da meni upisu prelaznu ocenu na sopstvenu odgovornost posto nema kontrole :)
+10 #2 Misli malo 06-02-2014 17:18
Ne postoji opcija "polaze na sopstvenu odgovornost".

I sta ako polozi na SODG, onda mu fakultet nece dozvoliti da upise ocenu, a isti taj fakultet mu je ipak dozvolio da polaze.

Ako je stav fakulteta da nema polaganja onda nema polaganja, i to jasno treba da se stavi na znanje i predavacima i studentima.

Studentski parlament bolje da se bori kako da omoguci studentima da polazu sto vise puta kako bi i fakultet sto pre zavrsili nego da ne rade nista.
-1 #1 djuro008 06-02-2014 11:48
Izvinite, da li fino pise polaganje ispita na svoju odgovornost. Ne znam sta se neko buni kad fino pise i kaze polaganje ispita na svoju odgovornost. Sta tu nije jasno ?

Nemate prava da postavite komentar.

„Moje greške su moj život.“
Semjuel Beket

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava