Konačno malo više pažnje će se obratiti i na studentske domove.

Nepozvani gosti više neće moći tako lako da svraćaju u Studentski grad, jer je najveće akademsko naselje na Balkanu ograđeno metalnom ogradom. Svako preskakanje ograde biće zabeleženo uz pomoć novih kamera, pa će upravi "Studenjaka" biti mnogo lak-še da identifikuje prestupnike.

Milovan Petrović, direktor Studentskog centra, objasnio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da je ograđivanje ovog naselja bilo neophodno zbog predstojećeg Evropskog olimpijskog festivala mladih, koji će u julu biti održan u našem gradu.

Ako je verovati obećanjima uprave, i studentima sa invaliditetom smeštenim u domu "Mika Mitrović" na Voždovcu uskoro će biti olakšan život, jer će ova zgrada biti prilagođena njihovim mogućnostima. U domu bi trebalo da bude izgrađeni lift, rampa, kupatilo u sobama...

Juče je najavljeno i uređenje kule od osam spratova, dela doma "Patris Lu-mumba" na Karaburmi, koji je već godinama zapušten i prazan.

Ove godine trebalo bi da bude završena i izgradnja 34 ekskluzivna apartmana u domu "Kralj Aleksandar Prvi". U dogovoru sa Beogradskim univerzitetom, u ovim sobama bi trebalo da budu smešteni gostujući profesori koji drže predavanja na fakultetima u prestonici.

Do kraja juna, počeće uređenje kupatila u domu "Karaburma" koji nije obnavljan tri decenije, a nove kotlarnice domova "Slobodan Penezić", "Studentski grad" i "Mika Mitrović" ove godine biće priključene na gas.

U 2006. godini, za učenički i studentski standard izdvojene su dve milijarde dinara - izjavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Petar Odorović, pomoćnik ministra prosvete i sporta.

(Preuzeto iz Politike 09.02.2007.)

Nemate prava da postavite komentar.

„Postoje dve vrste ljudi - oni koji rade i oni koji pobiru slavu za napravljeno. Potrudite se da uvek budete u prvoj grupi jer je tu znatno manja konkurencija.“
Indira Gandi

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava