ComTrade nastavlja tradiciju dobre prakse i u julu mesecu 2013. godine otvara EdIT vrata na lokaciji ComTrade Technology Center, Savski nasip br. 7, Beograd.



Ovom prilikom vas pozivamo da nam se pridružite i uzmete učešće u ComTrade EdIT letnjoj školi programiranja »EdIT13«. EdIT (Education for Innovative Thinkers) je događaj koji ComTrade IT Solution and Services organizuje svakog leta u tri države (Sloveniji, BiH i Srbiji) i stoga je postao naš zaštitni znak. Polaznicima je omogućeno da uz desetodnevnu edukaciju i timski rad razvijaju konkretan projekat u simuliranom radnom okruženju, i tako steknu dodatno praktično iskustvo koje će svakako biti od velike koristi u budućem radu. Novac za učešće u ovoj školi, studentima nije potreban jer sav trošak ide na teret ComTrade-a. Jedan od ciljeva EdIT-a je sinergija teorijskog i praktičnog znanja, ali i ostvarivanje prvog kontakta kandidata sa ComTrade ITSS kompanijom.

Program EdIT ComTrade Letnje škole programiranja 2013: Beograd 22.07.-02.08.2013.

Tema EdIT13:
"DRONOM U VISINE POMOĆU ANDROID UREĐAJA"
Razvoj android aplikacije za upravljanje bespilotnom letelicom
Tehnologije: .Android SDK, Android NDK, Java, C

Razvojno okruženje: Eclipse with ADT plugin, Eclipse IDE for C/C++ Developers

• Agile software development
• Životni ciklus razvoja softvera
• Timski rad

"Dronom u visine pomoću android uređaja" je projekat izrade korisničke aplikacije na Android platformi za pilotiranje daljinski upravljanom letelicom. Cilj projekta je izrada rešenja koje će hand-held android uređaj (tablet ili smartphone) pretvoriti u upravljački mehanizam letelice, omogućavajući korisniku da upravlja letelicom iz perspektive pilota. Projekat obuhvata razvoj korisničkog interfejsa na Android platformi, kao i razvoj upravljačkih rutina za kontrolisanje same letelice u C-u. Komunikacija između Android uređaja i letelice, ostvariće se WiFi konekcijom, a korisnički interfejs obuhvatiće upravljačke komande i prikaz video signala sa kamere pozicionirane na letelici. Dodatak aplikaciji predstavljaće upravljačke rutine koje će kombinovanjem komandi voditi letelicu kroz složene manevre.

Realizacija projekta biće vođena agilnom metodologijom kroz koju će učesnici imati prilike da tokom razvoja aplikacije i izradom projektne dokumentacije prođu kroz zaokružen proces razvoja softverskog rešenja.

Timski radi u simuliranom radnom okruženju, demonstratori uvek spremni da pomognu, zanimljiv projekat i druženje, su nešto po čemu će i ovogodišnji EdIT biti prepoznatljiv, obećavamo!

Detaljnije informacije možete na ći na ComTrade web site-u .

Kako biste konkurisali za izbor polaznika EdIT13 potrebno je popuniti on–line prijavu.

Za sve dodatne infomacije, možete kontaktirati EdIT Team na edit.rs@comtrade.com

Nemate prava da postavite komentar.

„Postoje dve vrste ljudi - oni koji rade i oni koji pobiru slavu za napravljeno. Potrudite se da uvek budete u prvoj grupi jer je tu znatno manja konkurencija.“
Indira Gandi

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava