eduroam logoPosle velike zbrke na šalterima studentske službe oko aktivacionih kodova potrebnih za aktiviranje naloga na studentskom web servisu, kako bi studenti mogli da prijave ispite za predstojeći ispitni rok, to je ipak donelo i neke pogodnosti studentima. Od sada studenti Mašinca mogu da pristupe Eduroam servisu. Do sada smo pisali o tome kako studentima na našem fakultetu nije omogućen pristup ovom servisu, ali je to od sada moguće, ali je izgleda potrebno da naš fakultet kaska za svim tehnološkom pogodnostima.


Šta je to eduroam® ? – education roaming je besplatan servis za pristup Internetu. Svojim korisnicima omogućava bezbedan, brz i jednostavan pristup Internetu širom sveta, bez potrebe za otvaranjem dodatnih naloga, uz korišćenje već postojećeg korisničkog imena i lozinke kreiranih na instituciji u kojoj rade ili studiraju.

Na sajtu http://www.eduroam.amres.ac.rs/ možete se detaljno informisati samom eduroam-u, pristupnim tačkama kao i po načinu povezivanja na servis.

http://www.eduroam.amres.ac.rs//rs/korisnici.html na ovoj stranici mogu se pronaći podešavanja za sve uređaja koji imaju mogućnost pristupa wi-fi internetu.

Najbitnije je to da je user name koji se koristi vaš broj indeksa sa domenom fakulteta (npr. 123-2013@mas.bg.ac.rs) dok je šifra ona koju ste odredili za pristup nalogu studentskog web servisa. (npr. Masinac.1)

Nemate prava da postavite komentar.

„Život svakog čoveka je put ka samom sebi.“
Herman Hese

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava