U petak, 4. marta 2016. godine, od 12.15h (sala 015) na Fakultetu organizacionih nauka, Nenad Živić, Miloš Milošević i Igor Anđelković iz kompanije Nordeus će održati gostujuće predavanje na temu "Primena mašinskog učenja u industriji video igara".


ApstraktTop Eleven igra ogroman broj igrača širom sveta. Među njima je moguće naći veliki broj navika i šablona ponašanja. Da bismo na najbolji način prepoznali te šablone, u Noredusu upotrebljavamo najnovije algoritme i tehnologije iz oblasti mašinskog učenja, i tim saznanjima optimizujemo korisničko iskustvo igrača i aktivnosti našeg Marketing tima. Predstavićemo kako koristimo konvolucione neuronske mreže kako bismo veliki broj akcija naših korisnika (“klikova”) pretvorili u znanje o njihovim navikama.

O predavačima:

Nenad Živić – Data Sciences, zadužen za sistemski dizajn Nordeusove najpoznatije igreTop Eleven Be a Football Manager. Stekao je Master diplomu Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu iz računarskih nauka sa fokusom na mašinsko učenje, a trenutno je i student doktorskih studija na istom fakultetu. Ima tri godine iskustva u pravljenju algoritama primenljivih u oblastima ekonomije, procesiranja govornog jezika i računarskih igara.

Miloš Milošević – Data Sciences, zadužen sa dizajniranje, implementaciju i održavanje prediktivnih modela, sa fokusom na njihovoj brzini, pouzdanosti i skalabilnosti. Miloš je i deo tima koji brine o infrastrukturi sistema distribuirane baze podataka. Prethodni rad zasniva mu se na dizajniranju sistema algoritama za normalizaciju podataka o proizvodima uvezanih sa podacima socijalnih mreža. Završio je Računarski fakultet u Beogradu.

Igor Anđelković – Data Sciences, karijeru je započeo rešavanjem problema u medicini primenom prediktivnog modelovanja. Autor je nekoliko naučnih radova iz ove oblasti. Nakon petogodišnjeg rada na Katedri za Računarsku tehniku i informatiku na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, rad nastavlja u industriji igara, gde je radio na praćenju metrika, vizuelizaciji podataka, pravljenju statističkih eksperimenata i implementaciji algoritama mašinskog učenja. Trenutno je vođaAnalytics tima u Nordeusu, gde vodi osmočlani tim vrhunskih Data Scientista i Data Engineera.

O kompaniji:

Nordeus
je kompanija koja se bavi razvojem video igara. Kompanija je osnovana 2010. godine u Beogradu sa ciljem da milionima korisnika pruži jedinstveno iskustvo u igranju najboljih online igara. Za vrlo kratak period kompanija se proširila od jednog tročlanog tima do preko 150 zaposlenih u tri kancelarije Beograd, Dablin i London.Nordeus je zvanično najbolji evropski gaming startup za 2011 i jedna od najbrže rastućihgaming kompanija. Već četiri godine za redom kompanija je izabrana za najboljeg poslodavca u Srbiji i regionu. Top eleven je najigranija sportska video igra na svetu sa preko 10 miliona mesečno aktivnih korisnika i 5 miliona dnevno aktivnih igrača naFacebook-uAndroid i iOS uređajima. Igrači imaju prilike da učestvuju u ligama, kupovima ili Ligi šampiona, da kupuju, prodaju i treniraju igrače. Mogu da grade stadion i učine sve što je u njihovoj moći da postanu profesionalni Top eleven menadžeri u izazovnom online okruženju. Menadžerima  se pruža i mogućnost praćenja mečeva uživo ali i potpuno unificirano igračko iskustvo bez obzira na platformu.

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Dobru priliku propusti većina ljudi, jer je uglavnom obučena u težak rad.“
Tomas Edison

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava