Lisinac levo, Milenkovic desnoKako smo nezvanično obavešteni, novi predsednik Studentskog parlamenta MF-a, Mladen Lisinac, nastavlja stopama svog prethodnika bivšeg predsednika Nenada Milenkovića. Na drugoj sednici Studentskog parlamenta MF-a, već su se pojavili veliki problemi u samom organizovanju parlamenta.

Iako na spisku za delegirane studente za Studentski parlament MF-a, Mladen Lisinac nije bio na listi delegiranih članova parlamenta od strane SSMF, samoinicijativno su dotadašnjeg člana na spisku Gorana Stupara, zamenili Mladenom Lisincem. Podsećamo vas da je Goran Stupar sada Student prododekan MF-a. Iako su kružile priče još u aprilu da će Mladen biti student prodekan, verovatno mu se ta funkcija učinila smešnom, pa protivzakonito, i kršenjem svih pravila o radu Studentskog parlamenta MF-a, kao i kršenjem Statuta Univerziteta i Statuta Mašinskog fakulteta, je po gore navedenoj proceduri postavljen za predsednika studentskog parlamenta. Izgleda da dobro igraju šah, ROKADA omiljeni potez, što su do sada više puta i pokazali.

Takođe vas podsećamo da studentski parlament ove godine čine dve grupacije i to SSMF i Lista za Evropski Mašinac (Studentska Unija i Asocijacija).

Od samog početka sve se činilo da će ići u najboljem redu, da će saradnja konačno otpočeni, međutim, sadašnji predsednik studentkog parlamenta, Mladen Lisinac, svojim ponašanjem, vređanjem ostalih članova parlamenta, upadanjem u reč, ne stavljanjem na glasanje primedbe o povredi poslovnika o radu studentskog parlamenta, pokazuje da nastavlja stopama svog prethodnika Milenkovića.

Jednopartijski sistem kao u vreme devedesetih, mi, mi i samo mi. 4 mesta u Savetu fakulteta dodeljena su članovima sa liste SSMF, student prodekan ponovo SSMF, predsednik parlamenta SSMF, delegiran član za predstavnika u Univerzitetskom parlamentu SSMF, jedino članstvo u par beznačajnih komisija, koje neće biti ni oformljene, dodeljeno je drugoj strani, SU i SA.
Sve pod rečenicama, "E PA TO NEĆE DA MOŽE" (Mladen je inače iz Kruševca), "SLEDEĆE GODINE NAS POBEDITE NA IZBORIMA", i sl., saradnja u korist studenata MF-a je jasna, NEMA SARADNJE SA OSTALIM PREDSTAVNICIMA studenata.

Naravno, izlaznost na izborima, nikad veća sramota. Da li nekome ko je pobedio rezultatom 163:117 (SSMF:SA,SU), daje za pravo da se tako ophodi prema svim ostalim studentima Mašinskog fakulteta u Beogradu. Koliko su orni da rade i pomažu studentima pokazali su na nedavno održanom studentskom protestu na našem fakultetu, gde se niko od čelnika iz Saveza studenata i Studentkog parlamenta MFa nije pojavio da čuje, ukaže na neki problem.

Da li će na kraju pobediti razum ili sebičluk? Za sada vodi sebičluk!

Komentari  

#5 chatnick 23-10-2008 11:14
Ja u zadnjih 5 godina nisam cuo da se iko od studenata iz bilo koje organizacije nesto trza za opstu korist studenata. Mnogo su vam tajne te organizacije. Ko je uopste u njima? Ja nisam cuo ni za koga, a kamoli da se nesto zauzima za neka prava. I, sta je zakljucak - cemu sluze ove organizacije? Zakljucite sami.
#4 Hellraiser 14-10-2008 15:59
"Koliko su orni da rade i pomažu studentima pokazali su na nedavno održanom studentskom protestu na našem fakultetu, gde se niko od čelnika iz Saveza studenata i Studentkog parlamenta MFa nije pojavio da čuje, ukaže na neki problem."

- Ovo je bilo dogovoreno, iz "vrha" saveza studenata dobili su naredbu da niko ne čini ništa povodom toga... Sramota!
#3 vlada 14-10-2008 07:02
a sta ces... mora od necega da se zivi :-)
#2 trisovicmladenovic 14-10-2008 05:10
nIchemu :-) Nego je Vladi nestalo para :-)
#1 pop 12-10-2008 17:12
cemu sluze studentske organizacije na masinskom fakultetu?

Nemate prava da postavite komentar.

„Dobar život je nadahnut ljubavlju i vođen saznanjem.“
Bertrand Rasel

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava