Velika Novogodišnja humanitarna projekcija - Južni vetar, ujedno poslednja u ovoj kalendarskog godini.

Uz veliko zalaganje Studentskog parlamenta Mašinskog fakulteta, a uz saglasnost reditelja Miloša Avramovića projekcija filma Južni vetar održaće se na Mašinskom fakultetu, u okviru programa Filmsko veče, sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu novogodišnjih paketića deci bez roditeljskog staranja i decu sa Kosova.


Ponedeljak 24.12.2018.god. u 19:30, Amfiteatar A

  • Posle filma sledi razgovor sa glumcima i rediteljem
  • cena karte + garderoba je 200 dinara koju ulaze u humanitarni fond za kupovinu paketića i donaciju
  • rezervacije su ograničene 069 429 6 888 i 064 443 11 90
  • mogu se preuzeti svakog dana između 13-15 u prostoriji 001 Mašinskog fakulteta ili na dan projekcije.
Iako u svakom smislu izuzetno povoljan i potencijalno veoma isplativ, geostrateški položaj Srbije tokom istorije prouzrokovao je mnogo više negativnog za ljude koji su živeli na ovom prostoru. Tokom poslednjih par decenija, ovakav položaj uslovio je da se Srbija, „raskrsnica puteva“, i definitivno nađe na takozvanom „putu droge“, koji Bliski istok spaja sa Evropom. Postoji bezbroj verzija na koji droga, najteža bolest savremenog društva, može da utiče na živote ljudi, kako onih direktno vezanih za nju, kriminalaca i zavisnika, tako i onih koji igrom slučaja bivaju upleteni u ovu „igru“. Film „Južni vetar“ želi da ispriča jednu od ovih verzija.

U životu Petra Maraša, mladog pripadnika beogradske automobilske mafije, stvari počinju da dobijaju smisao. Napušta roditeljski dom i sa dugogodišnjom devojkom Sofijom se useljava u svoj novi stan. Klan čiji je pripadnik, a kojim upravlja iskusni „Car“, dobro „radi“. Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija im ne pravi probleme.

Sve će se to promeniti kada Maraš slučajno ukrade pogrešna kola. Ubrzo, Maraš dolazi u direktni sukob sa vođom drugog klana - Golubom.

FB EVENT

Vidimo se!

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Kada jednom kreneš odustajati, to ti se pretvori u naviku.“
Vinsent Lombardi

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava