czrkarijere_new_smallAmerička privredna komora u Srbiji (AmCham) i Centar za razvoj karijere i savetovanje studenta Univerziteta u Beogradu (CzRK) organizovaće od 16 - 20. decembra 2010.god. program obuke za mlade diplomce i studente pod nazivom “Kadar da budem kadar”.
Ovaj program predstavlja seriju treninga koje će, kao gostujući predavači Centra za razvoj karijere, voditi stručnjaci iz oblasti ljudskih resursa - HR menadžeri vodećih kompanija-članica Amerićke privredne komore u srbiji, a s ciljem unapređenja veština mladih diplomaca i studenata koji žele da poboljšaju svoje šanse na tržištu rada.



Satnicu možete pogledati ovde.

Prvi ciklus treninga biće posvećen značajnim poslovnim temama sa kojima se svakodnevno susreću zaposleni, kao što su - istraživanje vlastitih potencijala i razvoj karijere, prezentacione i komunikacione veštine, upravljanje vremenom i timski rad.

Cilj programa “Kadar da budem kadar” je olakšati studentima i diplomcima izbor poslova koji će odgovarati njihovim sposobnostima i potencijalima, pomoći im da se efikasnije prilagode u promenama koje se dešavaju u svetu modernog poslovanja kao i da razviju proaktivan stav prema ličnoj i profesionalnoj budućnosti, a sa druge strane, omogućiti vodećim kompanijama u zemlji da ostvare kontakt sa vrhunski motivisanim kvalifikovanim mladim ljudima i da pomognu njihovoj tranziciji iz sveta obrazovanja u savremeni svet rada.

Planirano je da program pohađa 30 visoko motivisanih mladih ljudi - studenata i diplomaca Univerziteta u Beogradu - koji ce po okončanju programa dobiti jedinstveni sertifikat o pohađanju treninga.

Uvod u početak programa “Kadar da budem kadar” obeležiće i organizacija poludnevne konferencije na kojoj će biti predstavljeni rezultati istraživanja o zapošljivosti diplomaca Univerziteta u Beogradu kao i potrebama poslodavaca na tržištu rada u kontekstu traženih veština i znanja neophodnih za zaposlenje.
Rok za prijavu je 10. 12. 2010. godine, a elektronski formular za prijavu nalazi se na sajtu www.razvojkarijere.bg.ac.rs

O saradnji AmCham-a i CzRK: Saradnja CzRK-a i AmCham-a zapocela je 2008. godine s ciljem da koncept društveno odgovornog poslovanja postane integralni deo poslovnih strategija što veceg broja kompanija u Srbiji, kao i da što veci broj studenata i diplomaca Univerziteta u Beogradu stekne saznanja o savremenom poslovanju u direktnom kontaktu sa vodecim kompanijama u zemlji.

O AmCham-u: Američka privredna komora u Srbiji (AmCham) predstavlja 160 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija koje su ukupno investirale preko devet milijardi eura. Misija Američke privredne komore u Srbiji jeste da promoviše najbolja američka poslovna iskustva, vrednosti i odgovorno partnerstvo između Sjedinjenih Američkih Država i Srbije, koje vodi ka ekonomskom razvoju kroz trgovinu i investicije.

O Centru za razvoj karijere i savetovanje studenata: Centar je osnovan 5. decembra 2006. godine kao organizaciona jedinica Univerziteta u Beogradu radi obezbeđivanja delotvornog sistema podrške studentima i diplomcima u razvoju znanja i veština koje će im biti od značaja pri zapošljavanju ili nastavku obrazovanja, i radi povezivanja akademske i poslovne zajednice.

Nemate prava da postavite komentar.

„Moja najveća briga nije jesam li pao na nekom zadatku, nego jesam li zadovoljan padom.“
Abraham Linkoln

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava