Košarkaši Mašinskog fakulteta osvojili su bronzanu medalju u okviru SUUB lige! U meču za treće mesto savladali su Poljoprivredni fakultet rezultatom 76:67 (18:15, 25:16, 23:15, 10:21). Iako su Poljoprivrednici bili u ulozi blagog favorita, ali i oslabljeni neigranjem jednog od glavih igrača, Mašinci su, predvođeni Stojićem, krajem treće deonice stigli do prednosti od 20 poena i uspeli da zabeleže sigurnu pobedu.

Danilović je odlično otvorio utakmicu i sa osam vezanih poena doveo Mašinski u vođstvo.Vrlo brzo Mašinci su ušli u bonus, ali su Poljoprivrednici bili polovičnog uspeha na liniji penala. Stojanović i Smiljanić su nastavili da pogađaju, dok se sa druge strane razigrao kapiten Poljoprivrednog, Antić. Upravo njegovim poenima stigli su na samo poen zaostatka, kada je nakon solo prodora pogodio za dva poena, da bi vec u sledećem napadu izveo istu akciju i poentirao pod košem. Uzvratio je Perković pogotkom sa distance,pa su Mašinci na odmor otišli sa tri poena prednosti (18:15).

Na samom startu drugog kvartala, Poljoprivrednici su poenima Antića i Ugljića uspeli da održe blagi zaostatak, ali su košarkaši Mašinskog imali odličnog Stojića. Upravo on je vezao osam poena i doneo svojoj ekipi osam poena “viška”(29:21). Ekipa Poljoprivrednog fakulteta je forsirala šut sa distance, kako bi što pre došli do izjednačenja, ali Stojanac i Minić nisu nisu bili precizni. Sa druge strane, uz dobru skok igru, Mašinci su uspevali da pokupe promašaje svojih protivnika i otvaraju kontre iz kojih su lako dolazili do poena. Do kraja deonice prednost je ostala na istoj strani (43:31).

Početkom trećeg perioda obe ekipe su iskoristile prilike za dva plus jedan, preko Antića i Perkovića. Tim Mašinskog fakulteta je preko Stojić Danilovića i Stojića došao do 14 poena prednosti (48:34), pa su njihovi protivnici bili prinuđeni da zatrže tajm-aut. Po povratku na teren, Ugljić je bio precizan sa poludistance, dok su njegovi saigrači znatno popravili procenat šuta sa linije penala (6/7). Ipak, to nije bilo dovoljno da se istopi prednost košarkaša Mašinskog fakulteta, koji su nastavili sa dobrom skok igrom, ali i odličnim šutevima sa poludistance. Do kraja četvrtine, Vereš i Danilović doveli su Mašinski do prednosti od čak 20 poena (66:46).

Znatno drugačiju sliku videli smo u poslednjem periodu igre. Koncentracija košarkaša Mašinskog je popustila, pa su upisali svega deset poena, što su njihovi protivnici umeli da iskoriste. Predvođeni Antićem i Ugljićem, Poljoprivrednici su se razigrali i pogađali sa svih pozicija. Pred sam kraj deonice smanjili su zaostatak na jednocifren broj, ali je njihov nalet prekinuo Stojić pogotkom sa distance i time praktično potvrdio pobedu svoje ekipe. Na kraju utakmice rezultat je glasio 76:67 u korist Mašinskog fakulteta, koji su se tako pridružili vojim koleginicama i došli do bronzane medalje u prvi put osnovanoj ligi Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu.

Najefikasniji igrač u ekipi Poljoprivrednog fakulteta bio je Antić, koji je upisao 22 poena, dok se u timu Mašinkog fakulteta istakao Stojić sa 19 poena.
Kapiten Poljoprivrednog fakulteta, Pavle Antić, nije bio zadovoljan prikazanom igrom svoje ekipe, ali istakao je ponos i zahvalnost prema svojim saigračima: “Pre svega, žao nam je što ni u ovoj utakmici nismo pružili svoj maksimum, što nismo igrali na prepoznatljivom nivou, iako taj problem imamo od kad su krenule eliminacione utakmice. Pokušavali smo da popravimo neke segmente koji nisu valjali, ali se nismo trgli posle poraza u polufinalu. Bili smo svesni da nam igra nije na zadovoljavajućem nivou, ali nismo uspeli danas da pružimo otpor, niti da kontrolišemo ritam više od 30 minuta, što je neprihvatljivo u utakmici ovakve važnosti i protiv ovako raspoloženog protivnika. Ipak, zahvalio bih se od srca svim svojim saigračima što su izneli ovako dugu sezonu, pored svih obaveza koje su imali i što su igrali svaku utakmicu sa puno emocija, želje i energije, a van terena bili više od porodice. Takođe, četitao bih ekipi Mašinskog fakulteta na njihovoj prvoj osvojenoj medalji, konačno su sazreli kao ekipa i od njih može da se očekuje da ubuduće budu u vrhu studetske košarke”, istakao je Antić.

Sa druge strane, košarkaš Mašinskog fakulteta, Aleksandar Stojić, bio je vidno zadovaljan citabom sezonom: “Prihvatili smo ulogu blagog autsajdera, to nam je odgovralo, pritisak je možda bio na njihovoj strani. Znali smo da moramo da izađemo sa više energije od njih, jer su oni jako talentovani i iskusni, znali smo da je to recept za pobedu. Ja sam, iskreno, jako zadovoljan i mislim da cela ekipa tako razmišlja. Nisam se nadao ovome, ali pokazali smo veliku želju i došli do medalje”, rekao je Stojić.

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Putovanje od hiljadu milja počinje jednim korakom.“
Lao Ce

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava