Nedavno su svetlost dana ugledali rezultati jednog istraživanja koje je za cilj imalo da rangira fakultete. Rezultati su, bar po nas studente Mašinca, više nego iznenađujući, tek 19. mesto.


Rang lista:
rang lista fakulteta 2013

Ovi rezultati postaju jasniji kada pogledamo neke pokazatelje koji su uzimani u obzir, a to su: kvalitet studijskog programa (kvalitativna kategorija za koju je neko pomislio da može da je izrazi kvatnitativno), reprezentativnost naučno-istraživačke delatnosti (doduše, ovo je možda i jedina stvar koja nam drži poziciju), napor koji studenti ulažu u savladavanju gradiva (što znači da teži i besmisleniji predmeti guraju fakultet nagore) i stručnost kadrova.

Ono što nije uzeto u obzir je (ne)postojanje grejanja, (ne)dostupnost profesora i asistenata i vannastavne aktivnosti, što i ne čudi, jer je razmišljanje mnogih naučnih radnika na nivou pretprošlog veka a "bolonja" se već uveliko provlači Mašinskim fakulteton.

Još bismo napomenuli da se ova rang lista pojavila na jednoj facebook grupi i da ne postoje pouzdani podaci o načinu bodovanja kao i o verodostojnosti samog istraživanja. To ostaje na vama.

Nemate prava da postavite komentar.

„Diploma nije znak da je čovek koji jej ima gotov proizvod, već da je spreman za život.”
Edvard Moli

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava