U petak, 4. marta 2016. godine, od 12.15h (sala 015) na Fakultetu organizacionih nauka, Nenad Živić, Miloš Milošević i Igor Anđelković iz kompanije Nordeus će održati gostujuće predavanje na temu "Primena mašinskog učenja u industriji video igara".


ApstraktTop Eleven igra ogroman broj igrača širom sveta. Među njima je moguće naći veliki broj navika i šablona ponašanja. Da bismo na najbolji način prepoznali te šablone, u Noredusu upotrebljavamo najnovije algoritme i tehnologije iz oblasti mašinskog učenja, i tim saznanjima optimizujemo korisničko iskustvo igrača i aktivnosti našeg Marketing tima. Predstavićemo kako koristimo konvolucione neuronske mreže kako bismo veliki broj akcija naših korisnika (“klikova”) pretvorili u znanje o njihovim navikama.

O predavačima:

Nenad Živić – Data Sciences, zadužen za sistemski dizajn Nordeusove najpoznatije igreTop Eleven Be a Football Manager. Stekao je Master diplomu Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu iz računarskih nauka sa fokusom na mašinsko učenje, a trenutno je i student doktorskih studija na istom fakultetu. Ima tri godine iskustva u pravljenju algoritama primenljivih u oblastima ekonomije, procesiranja govornog jezika i računarskih igara.

Miloš Milošević – Data Sciences, zadužen sa dizajniranje, implementaciju i održavanje prediktivnih modela, sa fokusom na njihovoj brzini, pouzdanosti i skalabilnosti. Miloš je i deo tima koji brine o infrastrukturi sistema distribuirane baze podataka. Prethodni rad zasniva mu se na dizajniranju sistema algoritama za normalizaciju podataka o proizvodima uvezanih sa podacima socijalnih mreža. Završio je Računarski fakultet u Beogradu.

Igor Anđelković – Data Sciences, karijeru je započeo rešavanjem problema u medicini primenom prediktivnog modelovanja. Autor je nekoliko naučnih radova iz ove oblasti. Nakon petogodišnjeg rada na Katedri za Računarsku tehniku i informatiku na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, rad nastavlja u industriji igara, gde je radio na praćenju metrika, vizuelizaciji podataka, pravljenju statističkih eksperimenata i implementaciji algoritama mašinskog učenja. Trenutno je vođaAnalytics tima u Nordeusu, gde vodi osmočlani tim vrhunskih Data Scientista i Data Engineera.

O kompaniji:

Nordeus
je kompanija koja se bavi razvojem video igara. Kompanija je osnovana 2010. godine u Beogradu sa ciljem da milionima korisnika pruži jedinstveno iskustvo u igranju najboljih online igara. Za vrlo kratak period kompanija se proširila od jednog tročlanog tima do preko 150 zaposlenih u tri kancelarije Beograd, Dablin i London.Nordeus je zvanično najbolji evropski gaming startup za 2011 i jedna od najbrže rastućihgaming kompanija. Već četiri godine za redom kompanija je izabrana za najboljeg poslodavca u Srbiji i regionu. Top eleven je najigranija sportska video igra na svetu sa preko 10 miliona mesečno aktivnih korisnika i 5 miliona dnevno aktivnih igrača naFacebook-uAndroid i iOS uređajima. Igrači imaju prilike da učestvuju u ligama, kupovima ili Ligi šampiona, da kupuju, prodaju i treniraju igrače. Mogu da grade stadion i učine sve što je u njihovoj moći da postanu profesionalni Top eleven menadžeri u izazovnom online okruženju. Menadžerima  se pruža i mogućnost praćenja mečeva uživo ali i potpuno unificirano igračko iskustvo bez obzira na platformu.

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Možemo učiniti sve što poželimo ako se dovoljno dugo držimo te stvari.“
Helen Keler

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava