Ministarstvo prosvete poslalo je predlog fakultetima da mogu upisivati studente na budžet sa ostvarenih 48 ESPB bodova.

Ovakva odluka je doneta iako zakon o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju još uvek nije usvojen, ali kako kaže ministar, na dnevnom redu Narodne Skupštine će se naći u ponedeljak 7. oktobra o čemu postoji i dogovor sa predsednikom Skupštine.

Podsećamo da je do zahteva za izmenu zakona došlo kada su studenti i KONUS pokrenuli tu inicijativu, a ministar smatra da su ti zahtevi opravdani.

Ono što je ipak ostavilo loš utisak je neozbiljnost studentskog i republičkog parlamenta kao i Ministarstva prosvete koji su doveli studente u situaciju da samo nekoliko dana pre završetka poslednjeg ispitnog roka nemaju predstavu po kojim pravilima će biti rangirani i šta ih čeka na upisu.

Neozbiljnost se ogleda i u tome što Ministarstvo poziva fakultete da ne poštuju važeći zakon jer će on biti promenjen i to bez postavljanja pitanja odgovornosti za haotično stanje u kome se trenutno nalaze studenti i ceo sistem.

Zašto se na izmene zakona usvojenog 27. septembra 2012. godine čekalo ravno godinu dana i zašto je loš zakon uopšte usvojen? 

Nemate prava da postavite komentar.

„Ništa što je vredno ne dolazi na brzinu. Rad, konstantan i marljiv rad je jedini način da se dođe do rezultata koji će trajati.“
Hamilton Holt

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava