Proteklih dana dobili smo pritužbe od strane studenata povodom (ne)održavanja nastave i vežbi na našem fakultetu. Kako je na nekom od prethodnih naučno nastavnih veća Dekan strogo napomenuo da svi članovi istog, a misli se na sve profesore, asistente, saradnike u nastavi moraju držati časove predavanja i vežbi iz svih predmeta na kojima su nosioci, praksa pokazuje drugačiju situaciju.


Nekolicina profesora se ponaša krajnje bahato. Neki zbog svog političkog angažmana, neki zbog privatnog "biznisa", neki jednostavno jer ih mrzi, pa su svoja predavanja i vežbe svrstali u nešto što nazivamo "pro forme".

To da li studenti putuju i žele da prisustvuju nastavi pojedine uopšte ne interesuje. Oni se jednostavno ne pojavljuju i to bez ikakvog zvaničnog saopštenja da nastava neće biti održana.

Drugi se ipak pojave, ali pokušaju da u što manje vremena "sabiju" što više gradiva, ili ga jednostavno i ne predaju, ali ipak traže da se na ispitu i kolokvijumima sve zna.

Pojedini ne dolaze ni na konsultacije, iako im je na vratima kabineta napisano kada primaju studente.

Na naučno nastavnom veću održanom 20.2.2014.god. Dekan je strogo naglasio da će svi biti proveravani.

Izbod sa zapisnika:

На сајту Факултета је постављена коначна варијанта распореда предавања и вежби, те је Продекан замолио све чланове ННВ да се стриктно придржавају овог распореда рада. Настављајући се на ову тему, Декан је обавестио чланове Већа да се од почетка овог семестра уводи стална контрола одржавања наставе, а и по основу личног - појединачног распореда наставе сваког члана Већа. На основу факултетског распореда часова овај распоред ће потписати и појединац и његов шеф Катедре.

Kako će ovo funkcionisati u praksi videćemo, pritužbe studenata su tu. Kako oni kažu, ima i onih koji žele nešto zaista i da nauče, ali pojedini predavači misle da su studenti tu zbog njih, a ne oni zbog studenata. Uz sve to, debelo su i plaćeni.

Molimo sve studente da nam na email info@masinac.org pošalju imena profesora, kao i to kada nisu držali predavanja i vežbe ili nisu bili dostupni u terminu za konsultacije. Na ovan način izbećićete direktnu povezanost vašim imenom i prezimenom, pa će se pomenuti profesor teže "osvetiti" pojedincu. Inače svi dobro znamo da postoji određeni broj i onih sujetnih, koji vole da se svete :). Osveta celoj grupi nije moguća, jer je jedan tako dobio otkaz :)

Komentari  

#3 Ljuban 06-06-2018 13:17
Zasto je Katedra za Motorna vozila (iskljucivo deo koji pripada dr Draganu Aleksendricu ) privatizovana do te mere da je prof Aleksendrica tesko videti na fakultetu, a jos teze na predavanjima ? Prof ima privatne tezge, a sav posao zavrsavaju asistenti! Bravo za Dekana koji to tolerise i sve se pegla u sobi 202 ! ! !
+1 #2 ivanovic r. 03-04-2014 12:18
Otkaz je dobio Petar Smiljanic. Kad je njih dekan opominjao, to znaci da nisu ni pre dolazili, posto se kolege zale, znaci da i dalje ne dolaze, a ja vam kazem nece ni ubuduce dolaziti. Treba javno napisati ovde koji su profesori i asistenti u pitanju.
Profesora Aleksandra Sedmaka na vecini predmeta studenti i ne vide do kraja semestra, predavanja drze drugi umesto njega a nekad se i ne drze.
+11 #1 sankilinac 02-04-2014 20:01
Ko je dobio otkaz?

Nemate prava da postavite komentar.

„Dobar život je nadahnut ljubavlju i vođen saznanjem.“
Bertrand Rasel

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava