Svima je odavno poznato da je naš fakultet pregazilo vreme. Zbog manjka novčanih sredstava naš fakultet kuburi sa loše opremljenim učionicama, zastarelom opremom u laboratorijama, ponekad prokišnjavanjem ali je uvek posedovao u onu drugu stranu, nešto nesvakidašnje što možete videti samo na Mašincu.


I dok se Uprava fakulteta ponosi time da je fakultet akreditovan i da je sve bajno i sjajno, da je potpuno suprotono govori nam i slika gore postavljena. Ovo iziskuje veliku pažnju Urave fakulteta i ovom prilikom apelujemo na sve Zaposlene na Mašincu koji će pročitati ovu vest, da obaveste nadležne službe a time prvenstveno mislimo na Tehničku službu da ovaj problem reše. U tome im može pomoći i Student prodekan pošto ima dobre veze ;)


Elem, ovo jasno pokazuje da je stanje na Mašincu što se tiče infrastrukture alarmantno i da su studenti nebezbedni. Na samo par metara od dela za učenje (nekadašnji Internet sokak) a blizu Amfiteatra 216 nalazi se prekidač sa dva obaveštenja. Ne kažemo da će svaki student dodirnuti taj isti prekidač, ali zašto uopšte i pomisliti da tako nešto može da se dogodi?

Umesto da isti zameni, Tehnička služba to radi na mnogo jednostavniji način, ostavljanjem poruka. Koliko košta nov prekidač? Ukoliko imate neki rezervni kod kuće, molimo vas donirajte isti fakultetu, gledajte samo da bude isti "tip prekidača". ;)
Foto: Petar K.

Tagovi

Komentari  

+10 #3 solunac*mas 31-03-2015 12:08
Autoru ovoga teksta i onome koga to zanima.
Kao cest posetilac bivseg Internet sokaka moram da kazem da se neslazem sa tekstom iznad.Ovo na slici je inace grebenasti prekidac za jace struje koji ima funkciju propustanja struje u uticnice Internet sokaka.On je sluzio da se jednostavnim okretom skinu sa napona svi racunari u sokaku,koliko znam takvi isti se nalaze i racunarskim ucionicama na cetvrtom spratu.Obaveste nje na slici je verovatno okacio neko ko je hteo da bude duhovit, ili neko od kolega laptopasa koga je nerviralo da neko stalno cacka prekidac i prekine ga u ozbiljnom poslu :-) Ako ste vec toliko zabrinuti, misljenja sam da je najbolje da se raspitate u nadleznim sluzbama ako nesto neznate i smatrate da je opasno po studente,a ne da hejtujete i pljujete po ljudima.
#2 1 31-03-2015 00:32
A pecat?
+13 #1 profa_chb 28-03-2015 18:08
Mislim da nije problem u prkidaču, već u njegovoj funkciji. Ovo je prekidač za jače struje, i verovatno je namenjen osvetljenju celog hodnika, šta ga znam. Poruka verovatno stoji da se neko ne bi igrao sa njime pokušavajući da upali svetla u "sokaku", koja ne rade. Znam, probao sam.

Nemate prava da postavite komentar.

„Život od nas ne traži da budemo najbolji, već da se potrudimo najbolje što možemo.”
Džekson Braun

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava