Niste znali da se svake godine u aprilu mesecu održavaju izbori sa članove Studentskog parlamenta MF-a? A i kako bi ste, kada od svog obaveštavanja, jedino dva zalepljena plakata A3 formata na celom fakultetu. Ovih dana, sadašnji saziv iz 001 vredno radi i skuplja potpise za kandidaturu za ove godinu? Niko ne zna kakvi su uslovi, rokovi, pa i kako bi imali protivnika?
 

Iako su po svom Statutu dužni da se sastanu minimum 2 puta u toku jednog semestra, oni su se do današnjeg dana sastali svega dva puta, i to je jednom bilo kako bi raspisali izbore za ovu godinu!
Standardno, ništa se ne radi, jedino su tu kako bi popunili svoj CV, i dodali još jednu tačku, kako su bili studentski lideri iako nikako ne štite prava studenata na Mašinskom fakultetu.
Neko će reći, pa organizovali su kurseve? Jesu, ali samo zato što bi studenti morali da plate još jedan namet, nikako mali za pogađanje ubrzanog kursa, i zato što su to tako hteli profesori sa određenih katedri.
Ništa tu loše nema, svima lepo, obostrano zadovoljstvo, student plati pa dobije mogućnost da polaže još jednom, parcijalno, profesori dobiju novac za to što drže ponovne kursve, a ovi treći su tu samo da se pohvale kako su organizovali to!
Da li je bilo još nešto? Hm... ah da, Mašinijada 2012.
Iako su korigovali cenu, na 11.700,oo din, interesovanje za Mašinijadu nikada manje! O tome svedoči i okupjanje povodom prezentacije Mašinijade u Amfiteatru A, u ponedeljak 9.4. Svega nekoliko studenata!
Mogući razlozi za tako mali odziv može biti u tome što su u petak popodne postavili obaveštenje da će se u ponedeljak održati prezentacija!
Savet: pripreme za tako nešto se rade mnogo duže, na mnogo ozbiljniji način! Znamo da ima mnogo zainteresovanih studenata, ali jednostavno nemaju informacije, a vi bi to trebali mnogo bolje da odradite!

Svaka čast izuzecima, ima tamo i par dobrih studenata koji imaju ideje, vizije, ima i onih koji su prošle godine učestvovali na izborima, osvojili neka mesta, ali se nešto ne zalažu da bilo šta promene, jer jednostavno to nije moguće, manjina su!

Godinama ista priča, svi gledaju kako da smuvaju te izbore, da što manje studenata sazna za to, na kraju izađe 100tinak studenata, njihovih drugara, pobede i tako još jednu godinu ništa ne rade, učestvuju u radu Saveta fakulteta, Univerzitetskog parlameta, nešto kao sastanče, a studentima ništa bolje!

Neko će već verovatno napisati kako više volimo jedne ili druge, ali jedino je ovo istina "VEĆINA U STUDENTKOM PARLAMENTU može da menja stvari, i niko drugi"!

Molimo studente da se uključe u ove izbore, provere, saznaju kakva su pravila, pošto mi do istih ne možemo da dođemo, i pokrenu celu priču zarad svih studenata!
Niko tu nije loš, svi su "dobri"!
web team Masinac.org

Komentari  

+1 #1 AndUp 21-04-2012 20:22
Alo bre gori ste od od ovih pravih politicara.. Ja kao obican student Mas. fakulteta ne zelim da se na ovom portalu, koji nije privatno vlasnistvo, ne vode nikakve kampanje ni protiv koga,sramotno je to sto radite! Cak ste uspeli da napadnete na odvratan nacin profesora Lazica koji se trudi da modernizuje ovaj nasu ladju koja tone..

Nemate prava da postavite komentar.

„Drveće koje sporo raste ima najslađe plodove.“
Molijer

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava