Postavljena je nova verzija portala MASINAC.org. U nastavku sledi šta je urađeno u novoj verziji 3.0.

masinac06 masinac12

1. Osvežen dizajn
Novi portal podseća na stari, ali bitno je osvežen, kako bojama tako i samoj funckionalnosti. Obratili smo pažnju na nedostatke u prethodnoj verziji, ispravili greške koje su bile vidljive. Nadamo se da će vam nova verzija, 3.0, biti preglednija i funkcionalnija

2. User panel
Svaki korisnik koji se uloguje, dobija mogućnost korišćenja kontrolnog panela, u levom uglu, iznad Chat polja, preko koga može da kontroliše svoj nalog. U istom polju, biće dodavane opcije koje će korisnici moći da koriste. U planu je dodavanje opcije Pošalji tekst, gde svaki ulogovani korisnik može da bude "novinar", i pošalje nam tekst koji ćemo rado podeliti sa ostalim studentima.

3. Tekstovi
Kompletan sadržaj tekstova na portalu je uređen, podeljen po kategorijama, i konačno imamo dostupne sve predmete kao i predavače sa fakulteta. Komentarisanje predavača je omogućeno. Dodata je i rubrika Vodič za brucoše, gde smo ih upoznali sa prvim koracima na Mašincu. Naravno, ovu rubriku mogu koristiti i stariji studenti, jer ima pojedinaca koji se idalje osećaju kao brucoši ;-).

4. O fakuletu
Dodati su i tekstovi o samom fakultetu, kao i stvarčice sa kojima su se studenti dugo mučili. Cenovnik, žiro račun, telefonski imenik su samo neke nove pogodnosti.

5. Servisi
Neke od prethodnih servisa smo unapredili, dodali smo i neke nove, kao što su studentske vesti (sa više različitih izvora), sportska dešavanja (na Mašincu i u Srbiji), ponuda poslova (sa više različitih izvora, oblast Mašinstvo), stipendije i prakse. Omogućeno je i "sharovanje" tekstova putem socijalnih mreža Facebook, Twitter i Google+.

6. Online formulari
Uvek je bilo zbunjivanja oko popunjavanja različitih formulara na Mašincu. Malo smo se poigrali i napravili ONLINE formulare, gde je potrebno da unesete samo najbitnije stvari, i ostatak formulara će automatski biti popunjen. Takav primera, možete odštampati, ili sačuvati kao sliku i to koristiti prilikom popunjavanja originala!

7. Nastava
Postavljena je pričaca u levom odeljku sajta Nastava, koja predstavlja brze linkove ka bitnim download fajlovima (rasporedu predavanja, rasporedu ispita, Kalendaru, Vodiču).

8. Forum
Forum, je "prečešljan", izbačeno je dosta praznih tema i foruma, obrisane su poruke koje su samo zatrpavale forum a nisu nikome dale konkretne odgovore na postavljena pitanja. Od sada, pa nadalje, forum će biti redovno kontrolisan i svako neslaganje sa pravilnikom biće sankcionisano. Uvedeno je ograničenje da samo korisnici prijavljeni na portal mogu da pristupe forumu.

9. Download
Dopunjena je download baza. Stari i novi materijali za download. Dodata nova opcija slanja fajla, kako bi dopunili bazu materijalom koji Vi imate a može koristiti drugim studentima. Ukoliko imate neko predavanje, skriptu, zadatke ispitne rokove, puškice koje nemamo u download bazi, možete nam ih poslati putem ovog linka. http://www.masinac.org/download/posalji. Naravno, i za ovu funkciju potrebno je da budete prijavljeni na sistem.

10. Pretraga
Ova opcija je sada povezana sa svim servisima na portalu. Na jednom mestu možete pretražiti tekstove, linkove, forum, download zonu. Naravno, ukoliko znate gde želite da tražite određeni pojam, postoji opcija i u ograničavanju pretrage.

11. Komentari
Unapređen sistem komentarisanja tekstova, sa dodatom mogućnošću glasanja u komentaru, preko čega možete izraziti svoj stav da li se slažete sa upisanim komentarom.

I još mnogo toga... videćete već i sami. Molimo Vas da imate strpljenja u slučaju da neki servis nije potpuno funkcionalan.

Ukoliko primetite neki nedostatak molimo Vas da nam to javite putem naše kontakt forme.

web team

www.masinac.org

 

Komentari  

#3 Administrator 03-12-2012 19:55
@Strale
Predlog usvojen. Klikom na ime fajla pokreće se download. Ukoliko si ulogovan, download počinje istog trenutka. Ukoliko nisi, potrebno je da se sačeka 60sec.
+1 #2 Strahinja Nikolic 02-12-2012 23:27
Zakomplikovali ste download deo, zašto ga jednostavnim klikom na fajl ne bi pokrenuli?
#1 Administrator 02-12-2012 11:10
Kako Vam se čini nova verzija portala?

Nemate prava da postavite komentar.

„Drveće koje sporo raste ima najslađe plodove.“
Molijer

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava