Juče, 4. aprila, obeležen je Dan studenata Univerziteta u Beogradu.


Žarko Marinović, student prava i član Komunističke partije Jugoslavije, koji je ubijen 4. aprila 1936. godine tokom studentskog štrajka i taj dan se praznuje kao Dan studenata Beogradskog univerziteta.

U organizaciji Studentske konferencije akademija strukovnih studija Srbije održana je svečana sednica Skupštine (SKAŠS).

Sednici koja je bila održana u Klubu narodnih poslanika prisustvovao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić.

Razgovaralo se o ulozi studenata kao partnera u unapredenju visokog obrazovanja, budućnosti visokog obrazovanja u Srbiji i unapređivanju stručne prakse i saradnji sa privredom.

I Savez studenata Beograda organizovaće proslavu.

Obeležavanje Dana studenata će, kako je najavljeno, najpre početi polaganjem venaca na Novom groblju u Beogradu , a nakon toga biće održan revijalni meč između studenata Tehnološko-metalruškog fakulteta i studenata Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja .

Takođe, ovim povodom organizovana je i tradicionalna žurka u Studentskom gradu.

Ovom prilikom želimo da vam ukažemo i na poboljšani odnos Uprave Mašinskog fakulteta prema svojim studentima, gde se više pažnje posvećuje na aktuelne probleme i na rešavanje istih. U poslednjih nekoliko nedelja studenti su bili pozivani na nekoliko sastanaka sa Upravom fakulteta na kojima se raspravljalo o aktuelnim problemima. Nadamo se da će se ovakva situacija znatno unaprediti u predstojećim mesecima i da su se konačno stvari postavile na pravo mesto - fakultet na usluzi studentima!

Još uvek manjka pravih studentskih predstavnika na Mašincu koji se zaista bore za bolja prava i položaj studenata. Nadamo se da će se i to vremenom promeniti!

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Život od nas ne traži da budemo najbolji, već da se potrudimo najbolje što možemo.”
Džekson Braun

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava