Evo nešto što će sigurno zainteresovati i diplomce sa Mašinskog fakulteta.

  Projekat „Napredni trening program za preduzetništvo", čiji je cilj popularizacija preduzetništva ohrabrivanjem i treningom mladih diplomaca tehničkih fakulteta da započnu sopstveni posao, predstavljen je juče na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.
  Otvarajući skup, rektor Univerziteta u Beogradu dr Branko Kovačević je rekao da je osnovna ideja projekta koji odavno funkcioniše u Americi i EU da mladi nauče kako da se pripreme za realan život, da osnuju sopstvenu firmu, da imaju kvalitetan posao od kojeg mogu da žive, a ne da budu socijalni slučajevi ili da ih u 40. godini i dalje izdržavaju roditelji iako imaju fakultetsku diplomu.
  Rukovodilac projekta dr Vladana Likar-Smiljanić je rekla da ovaj besplatni trening mogu da pohađaju studenti završnih godina tehničkih fakulteta, kao i diplomirani inženjeri, koji imaju ideju o započinjanju sopstvenog posla. Plan je da ovaj program uđe u redovnu nastavu prvo na ETF-u, a potom da se proširi i na ostale tehničke fakultete.
  Trening za preduzetništvo će se održavati od 12. do 25. marta, od 16. do 27. aprila i od 21. maja do 1. juna i deo je projekta „Program podrške razvoju preduzeća i preduzetništva", koji finansira Evropska unija, a realizuje Evropska agencija za rekonstrukciju.
Izvor: Politika.

Nemate prava da postavite komentar.

„Ništa što je vredno ne dolazi na brzinu. Rad, konstantan i marljiv rad je jedini način da se dođe do rezultata koji će trajati.“
Hamilton Holt

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava