Omladinsko udruženje „Svetski omladinski talas“ je otvorilo prijave za učešće na 9. Međunarodnoj studentskoj nedelji u Beogradu 2015 (ISWiB – International Student Week in Belgrade), koja će se održati od 12. do 19. jula u glavnom gradu Srbije. Ovogodišnja tema festivala nosi naziv „Unwrap“.


Svake godine, „ISWiB“ festival okupi oko 200 studenata iz više od 40 zemalja sveta, te predstavlja jedan od najvećih studentskih festivala u Jugoistočnoj Evropi. Cilj projekta je umrežavanje mladih ljudi, jačanje tolerancije i borba protiv predrasuda. Učesnici će raditi sa svojim kolegama u jednoj od radionica kako bi osmislili i ponudili moguća i održiva rešenja za neke od gorućih društvenih problema. Radionice na festivalu su kreirane na način da se uklapaju u ovogodišnju temu. Više o temi možete pročitati na www.iswib.org.

Ove godine organizovaće se 10 različitih radionica. Svaka od njih će se baviti određenim društvenim problemom, koje će učesnici analizirati koristeći zasebnu tehniku rada.

Ponuđene radionice su:
  • „Unwrap the Critic”
  • „Unwrap the StartApp”
  • „Unwrap the Pattern”
  • „Unwrap Belgrade”
  • „Unwrap the Contrast”
  • „Unwrap the Unexpected”
  • „Unwrap that Walk of Life”
  • „Unwrap the Old Hold”
  • „Unwrap the Antibiotic”
  • „Guerilla Unwrap”
Ko može da učestvuje?

„ISWiB“ festival je namenjen svim studentima. Sve oblasti studija dolaze u obzir, s obzirom na činjenicu da će se učesnici baviti različitim problemima iz različitih oblasti nauke, kulture i društva uopšte. Takođe, osobe koje nemaju status studenta, ali su u skorašnjem periodu završili studije, takođe su dobrodošle da se prijave.

Troškovi učešća

Domaći studenti koji studiraju na nekom od univerziteta u Srbiji plaćaju troškove učešća u iznosu od 40€. Za studente iz inostranstva, troškovi učešća iznose 120€. Cena participacije za studente iz inostranstva obuhvata smeštaj tokom trajanja festivala, hranu (pun pansion), te materijale za radionice. Za domaće studente, u cenu participacije je uključena hrana i materijali za radionice. Domaći studenti iz Srbije ukoliko žele, mogu tražiti i organizovanje smeštaja, ali u tom slučaju plaćaju punu cenu učešća kao i studenti iz inostranstva. Troškovi puta, vize i džeparac nisu pokriveni od strane organizatora.

Kako se prijaviti?
Prijavni formular je dostupan na sajtu www.iswib.org.

ROK ZA PRIJAVU JE 1. APRIL, 2015. u 23:59

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Život svakog čoveka je put ka samom sebi.“
Herman Hese

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava