Iako posle mnogo prašine koja se podigla u novembarskom ispitnom roku, i problema koji su tada nastali sa postavljanjem rasporeda ispita, a isto tako i problema koji su  postojali godinama u nazad, sadašnja Komisija za pravljenje rasporeda ispita, je ovim rasporedom pokazala da ima želju da ovaj problem i reši. Postavljen je raspored ispita za januarsko februarski ispitni rok školske 2010/2011. godine.


Po prvi put posle nekoliko godina, studenti na našem fakultetu će znati okvirno datume polaganja svojih ispita, pre same prijave ispita, i to skoro dvadesetak dana pre same prijave. Dešavalo se da studenti prijave ispite, neki od njih i plate, a tek onda saznaju kada će se isti i održati. Kašnjenje sa informacijama, izmene u rasporedu koje studenti veoma teško mogu da saznaju... samo su neki od problema koji su pratili studente Mašinskog fakulteta.

Ovom prilikom, želimo da pohvalimo Komisiju za pravljenje rasporeda ispita, isto tako i da im se zahvalimo na tome što su imali snage, volje i želje da krenu u rešavanje ovog problema ozbiljnije nego prethodnih rokova. Nekoliko puta smo im mi ukazivali na probleme, verovatno je bilo potrebno vremena da se krene u ozbiljnu priču oko toga, i mislimo da je konačno došao trenutak za tako nešto.

Takođe želimo da pohvalimo i Predsednika Studentskog parlamenta Borisa Puzovića, koji je takođe ukazivao na ove probleme, i koji je svojim zalaganjem, uz našu asistenciju bio tu da sasluša probleme studenata i pokuša da im pomogne. Ovo je jedna stvar koja je veoma bitna za sve studente našeg fakulteta.

U nadi, da će se ovakva ažurnost i želja za rano postavljanje predloga rasporeda ispita, mesec dana pre samog polaganja, ponoviti i za svaki sledeći ispitni rok.
Još jednom se zahvaljujemo Komisiji za pravljenje rasporeda ispita.

Komentari  

#6 bradilko 22-12-2010 13:11
lepo je sto se zakon postuje na nasem fakultetu! letos je u skupsiti Srbije izglasano izmedjuostalog da se uvedu 6 obavezna roka ( izmene i dopune zakona o visokom obrazovanju )
#5 Guest 20-12-2010 14:31
Bravo i za rano objavljivanje i za 2 roka u jednom!
#4 MARE 18-12-2010 02:07
lepo,lepo
#3 Macor 17-12-2010 22:51
Zaista svaka cast!
#2 marko 17-12-2010 10:12
svaka cast...po meni glavna vest ovde je ovaj februarski rok koji do sada nismo imali,a ne to sto je predlog rasporeda izasao ranije...
#1 Guest 16-12-2010 19:35
Svaka cast svima.

Nemate prava da postavite komentar.

„Moja najveća briga nije jesam li pao na nekom zadatku, nego jesam li zadovoljan padom.“
Abraham Linkoln

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava