Mladen LisinacKao što smo juče i posumnjali, danas se i obistinilo. Pročitavši vest o dogovoru novih grupacija aktuelni predsednik Studentskog parlamenta MF-a Mladen Lisinac, hvata se za poslednju slamku kako bi sebe ostavio na nekoj od mnogobrojnih funkcija koje je u toku svog mandata "prisvojio".

 Kao predsedavajući Studentskog parlamenta MF-a, delegirao je sebe na mnoge pozicije u raznoraznim studentskim organizacijama i pri studentskom organizovanju na Univerzitetu, što je većina koju je imao u dosadašnjem sazivu parlamenta slepo pratila i glasala ga na sve te funkcije.
 Pročitavši da su manje-više dogovorene podele oko studenata koji će predstavljati Studentski parlament MF-a u raznoraznim telima upravljanja što na samom fakultetu što na Univerzitetu, brzo se prisetio da promeni pravila oko biranja studenta koji će predstavljati naš fakultet u Studentskom parlamentu Univerziteta u Beogradu, jer je to jedina pozicija na koju on ne može da utiče kao manjina u novom sazivu Studentskog parlamenta MFa.
  Poslednje 3 godine, tog studenta je birao parlament, iako je bilo odlučne borbe da se i za tog studenta organizuju izbori kada i izbori za Studentski parlament MF-a. Dok je to odgovaralo ekipi iz 001, tačnije Savezu Studenata MF-a, takvi izbori nisu mogli biti organizovani, i to je tako trajalo te 3 godine. Danas je po hitnom postupku doneta odluka da se ipak organizuju izbori za tog studenta, a jedini razlog tome jeste taj da Mladen Lisinac, možda sadrži tu funkciju koju ima i sada, a to je taj predstavnik našeg fakulteta u parlamentu Univerziteta. Sve bi to možda i bilo uredu, da taj student po novim pravilima mora da ima prosek iznad 9.5, da nije obnovio nijednu godinu i da prikupi 400 potpisa do sutra 30.04.2009.god.
Da li to govori i da Mladen Lisinac u nekoj od fioka ima već prikupljenih 400 potpisa, koje zasigurno nije mogao da prikupi za jedan dan na Mašincu, gde među studentima nije ni potekla priča o nekakvom potpisivanju, videćemo.
 
  Uglavnom, glad za položajem raste iz dana u dan sve više u telu Mladena Lisinca. Do sada nikakav kontakt sa drugim studentskim organizacijama i grupama studenata nije hteo da ostvari za vreme svog mandata, a sada želi da mimo studentskog parlamenta bude predstavnik u parlamentu Univerziteta.
  Pa koga će on zastupati tamo? Čije interese? Svoje? Možda, ali je zaboravio da na Mašincu ima još preko 2000 aktivnih studenata za čija prava bi taj delegirani predstavnik morao da se bori.
 
Da li to znači da neko "bez blama" može to da radi svom fakultetu i svojim studentima. Sramota, ali stvarno!

U ovom fajlu sledi saopštenje koje je upućeno od nosilaca liste 2 i liste 3 dekanu MF-a i samom Lisincu.

Komentari  

#6 .::S::. 03-05-2009 17:37
jbg jos si zelen ne shvatas sprdnju ;-)
#5 Milica 03-05-2009 08:59
I sta bi jel su uvazili zalbu?
#4 ceki87 03-05-2009 02:45
.::S::., takva ''carina'' predstavlja NAS fakultet na Univerzitetu, pa ti vidi da li je carina. A ne znam zasto kazes ''ih'' kada je on z@j$b@o ceo fakultet, sve studente! Pa neka se vidi u buduce kome se daje glas!
#3 .::S::. 30-04-2009 08:17
ma lik je carina z@j$bo ih sve :-)
#2 pop 30-04-2009 07:52
ne masti covece vise, izgubio si.
#1 Milica 29-04-2009 16:09
lik je pobedio,pa na celim izborima je glasalo 500 ljudi koga on folira?
gde je nasao 400 potpisa kad toliko nije imao ni glasova na izborima???

Nemate prava da postavite komentar.

„Živeti - to ne znači disati nego raditi.”
Žan Žak Ruso

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava