sheepNa ovom portalu mogli ste pročitati niz vesti koji se tiču rada Studentskog parlamenta. Iako oni smatraju da im je primarna dužnost organizovanje žurki na fakultetu i Mašinijade, jako retko se sete da negde u opisu posla imaju standard i prava studenata. Tako je na njihovom facebook profilu nedavno osvanula sledeća vest:


ssmf kostur

Plakat koji predstavlja poziv za studentsku žurku na Mašincu (detaljne same žurke ne objavljujemo jer to niko nije tražio od nas), predstavljen je kosturskom glavom iz koje izlazi gomila otpadnog materijala. Brže bolje tu sliku su postavili na svoj Facebook profil. Da li ovakav plakat priliči jednoj žurci, pogotovu na Mašinskom fakultetu? Trenutni predsednik parlamenta Luka Živković, kao jedan od organizatora, definitivno se vodi logikom da je najpametniji iako, nas, za godinu dana svog rada nije uverio u to, a verujemo ni vas.

U oči upada i to, da su svoje ime na svom Facebook profilu promenili posle poraza na ovogodišnjim izborima. Prethodno je bilo Studentski parlament Mašinskog fakulteta. Naravno, najinteresantnije je to što je ostalo staro korisničko ime (studentski.parlament.masinskog.fakulteta) (uokvireno crvenom bojom), a ime koje se prikazuje na samom profilu je novo. Na ovaj način su sigurno obmanuli jedan broj studenata koji je hteo da bude "povezan" sa Studentskim parlamentom, ali ne i sa Savezom studenata. Lako je poništiti "prijateljstvo", ali način na koji pojedinci dolaze u kontakt sa drugima je više nego smešan. 

ssmf kostur2

Složićete se da je Facebook postao nezaobilazna stvar današnjice, i da svakakve nebuloze možete videti, ali da se najstarija studentska organizacija na Mašinskom fakultetu u Beogradu ponosi delom kostura, ostalo je nezabeleženo u istoriji našeg fakulteta.

Sledeće što očekujemo je da neko iz trenutno aktuelnog saziva Studentskog parlamenta (001) zapeva na žurci...

Nemate prava da postavite komentar.

„Diploma nije znak da je čovek koji jej ima gotov proizvod, već da je spreman za život.”
Edvard Moli

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava