Rails Girls Beograd je zajednica koja postoji od 2013. godine. Kroz radionice, ali i prateće programe devojkama i ženama pružamo mogućnost za učenje web programiranja, kao i alate koji će im pomoći da ispolje kreativnost i ostvare svoje ideje.

Sledeća, osma, RGB radionica imaće mentorsko pojačanje iz beogradske kancelarije irskog startapa LearnUpon. Još jedna novina je i uvodno predavanje o HTML-u i CSS-u koje ćemo pored instalacija slušati prvog dana. Ako te zanima kako da napraviš svoj blog, sajt ili aplikaciju ili znaš nekoga ko bi to želeo da nauči, uključi se i iskoristi priliku da se upoznaš sa osnovama web programiranja. Radionica će biti održana 30. juna i 1. jula u Startit centru.

Ovde možeš da se prijaviš za učešće na predstojećoj RGB radionici. Broj mesta je ograničen, a prijave će biti otvoreno do 26. juna, do ponoći!

Da budeš u toku prati našu Facebook stranu.

Šta je Rails Girls Beograd?
Rails Girls Beograd je deo globalne Rails Girls zajednice i predstavlja dvodnevnu radionicu koja će ti omogućiti da se upoznaš sa osnovama web programiranja koristeći programski jezik Ruby. Ruby on Rails, ili skraćeno Rails, je otvorena platforma za brz razvoj web aplikacija bazirana na Ruby programskom jeziku.

Kako izgleda Rails Girls Beograd radionica?
Prvog dana instaliramo neophodni softver na vaše računare, upoznajemo se sa mentorima i mentorkama, ali i ćaskamo na temu njihovog prvog susreta sa Ruby programskim jezikom i dosadašnjim iskustvima u IT-u.Ovoga puta imaćemo priliku da čujemo i uvodno predavanje posvećeno HTML-u i CSS-u. Drugog dana se bavimo savladavanjem osnova web programiranja uz pauze za ručak i kafu.

Šta je potrebno da bih se prijavila?
  • laptop ili netbuk
  • radoznalost
  • ideja o tome šta bi volela da napraviš
Starosna granica za učešće ne postoji. Takođe, prethodno iskustvo u programiranju nije neophodno.

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Postoje dve vrste ljudi - oni koji rade i oni koji pobiru slavu za napravljeno. Potrudite se da uvek budete u prvoj grupi jer je tu znatno manja konkurencija.“
Indira Gandi

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava