Lista pod rednim brojem 3, odnosno SSSS pobedila je na izborima za Studentski parlament MFa. Odneli su apsolutnu većinu sa 8 delegata u parlamentu, dok ostale dve liste zajedno imaju 7 delegata.


Sedam mesta ukupno osvojila je dosadašnja vladajuća koalicija. Mala izlaznost studenata, tek nešto preko 300 njih, izabralo je budući saziv parlamenta. Nezadovoljstvo radom dosadašnjeg saziva parlamenta, trenutnog predsednika Borisa Puzovića koji je po pričama "iz hodnika" ostavio loš utisak na sve sa kojima je komunicirao, dovele su do totalne nezainteresovanosti da se svest studenata probudi, i da se uloga Studentskog parlamenta zaista stavi na svoje mesto! Prava studenata, bolji studentski standard, problemi u nastavi i ove godine ostali su nerešeni.

Priče o nekakvoj pauzi između poslednje nedelje predavanja i prve nedelje ispitnog roka, o izdjestvovanim ispitnim dvorokovima za polaganje su jedine ozbiljne teme sa kojima se sadašnji saziv parlamenta hvalio u kapanji. Toga ne bi bilo da uprava fakulteta to sama nije odlučila i studentima izašla u susret i omogućila sve to, a time je Boris hteo samo da ugrabi neki +. Organizacija žurki u ime parlamenta u klubu Mućke su samo još jedan promašaj kojima se Boris na svom flayeru hvalio. Ako je mislio da će mu to sve doneti poene, gdrno se prevario, što se i pokazalo kao tačno!
Živeti u prošlosti a ne okretati se budućnosti su dovele do toga da sadašnji saziv parlamenta izgubi legitimitet i podršku!

Nadamo se da će novi saziv Studentskog parlamenta raditi bolje, korisnije, za dobrobit svih studenata, da će raditi ono za šta su nadležni kako ne bi trošili snagu na neke stvari koje su već ustaljene, naravno u sferi studentskog organizovanja. Ovom prilikom pozivamo listu koja je pobedila na izborima da nam se javi preko naše kontakt forme kako bismo pokrenuli na vreme dobru komunikaciju i fer saradnju, na obostranu korist, ali isto tako i za korist svih studenata Mašinskog fakulteta u Beogradu!

Novi saziv Studentskog parlamenta počinje sa radom od oktobra meseca 2011 godine. Srećno u radu i onima koji su pobedili, i onima koji su izgubili na ovogodišnjim izborima!

Nemate prava da postavite komentar.

„Dobru priliku propusti većina ljudi, jer je uglavnom obučena u težak rad.“
Tomas Edison

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava