Rezultati ovogodišnjih izbora za novi saziv Studentskog parlamenta Mašinskog fakulteta i za izbor delegata Mašinskog fakulteta u Beogradskom Univerzitetu bili su propraćeni netransparentnošću od strane trenutno većinske grupacije, Saveza Studenata Mašinskog fakulteta, što i nije preterano iznenadilo studente.

Kako smo ranije pisali o dešavanjima prilikom organizovanja ovogodišnjih izbora, studenti nisu bili upoznati sa održavanjem istih ili nisu imali volje da glasaju ove godine. Studenti nisu bili obavešteni o tome da se izbori pripremaju uopšte, koji su rokovi za prikupljanje potpisa podrške, datumi za predaju kandidature... Ove godine je bilo moguće glasati samo za jednu listu.

Procentualno najveću izlaznost imali su studenti prve godine osnovnih akademskih studija, što je i bilo za očekivati. Neupućenost, obmanjivanje, obećanja, obično omiljena koleginica iz grupe koja poziva na glasanje... ali to je ustaljeni način rada kada se dešavaju izborne aktivnosti. Lako je manipulisati grupom studenata koja ne zna toliko o samom radu Studentskog parlamenta.

Kako je ove godine bilo moguće glasati samo za jednu listu, trenutni saziv i kontrolori na samim izborima nisu želeli da broje glasove za izbor predstavnika novog saziva parlamenta, jer su mislili da nema potrebe za tim. Svakako su pobedili!

Što se tiče izbora za delegata Mašinskog fakulteta u Beogradskom Univerzitetu, pobedio je Jagoš Stojanović sa osvojenih 181 glasova. 
31 glas osvojila je Jelena Stanišić. 8 glasova je bilo proglašeno nevažećim.

Ukupno je glasalo 220 studenata, i to samo za delegata Mašinskog fakulteta, dok kao što smo naveli, ne zna se tačan broj glasača za predstavnike u parlamentu.

Uglavnom, sramotna i skrivena organizacija ovogodišnjih izbora, želja za vlašću dovele su do toga da studenti ne uzmu učešće u broju u kome su trebali!

Do nekih novih studentskih izbora...

Pročitajte i:

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Ništa što je vredno ne dolazi na brzinu. Rad, konstantan i marljiv rad je jedini način da se dođe do rezultata koji će trajati.“
Hamilton Holt

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava