checklistPrikrivanjem važnih informacija o studentskom organizovanju, Savez studenata MF kao organizacija koja čini većinu u Studentskom parlamentu, i ove godine je osmislila "dobar plan", kako bi pobedila na izborima za Studentski parlament, tako što bi što manje studenata saznalo za izbore koji se održavaju 2. aprila 2013.god.

Dosadašnja praksa je pokazala da ukoliko izađe mali broj studenata, negde do 300 većinu odnosi Savez studenata. Kako? Pa za izbore znaju samo drugari i prijatelji onih koji će se kandidovati na listi ispred Saveza studenata. Pozivanje telefonom, slanje  SMS poruka, su samo neke od stvari koje pojedinci iz Saveza studenata čine svake godine. Oni koji su i obavešteni, oni i glasaju. Većina studenata neće ni znati da se tog 2.4. održavaju izbori.
Obično se zalepi par plakata A4 formata na kojima piše da se studenti pozivaju da prijave svoje izborne liste sa kandidatima, ali zbog sveopšte zauzetosti, studenti najmanje čitaju male bele plakata sa par redova sitno odštampanog teksta.

Tako, studenti nisu obavešteni da se izbori uopšte održavaju, pa se priča obično zavšri pobedom Saveza studenata, gde oni i naredne godine ništa ne preduzimaju kako bi pojačali studentski standard na Mašincu.

Ove godine za izbore za Studentski parlament prijavile su se dve liste:
  1. Samo Sloga Studente Spašava - Luka Živković
    (trenutno aktuelni predsednik Studentskog parlamenta i član Saveza studenata)
  2. SUS Mašinac - Nenad Tabandželić
    (trenutno aktuelni predsednik Sportskog udruženja Mašinac)

Ovo pokazuje da studenti nisu bili dovoljno informisani od strane Studentskog parlamenta, koji je bio dužan da na "sva zvona" objavi da će se u aprilu održati izbori. Mnogo nezadovoljnih studenata imalo je želju da učestvuje na ovim izborima, ali kako informacije nisu pristigle na vreme, ove godine se pojavljuju samo dve liste.

Na sva zvona objavljuju priču oko Mašinijade, žurki na Mašincu, pomažu drugim studentskim organizacijama i udruženjima dok studenti "solunci" čekaju hoće li biti aprilskog ispitnog roka koji im po Statutu '99 pripada. Ovo je samo jedan problem... a ima ih mnogo.

Tako se ne bori za studente!

Nemate prava da postavite komentar.

„Naše živote više oblikuju naša očekivanja i nadanja nego li naše iskustvo.“
Bernard Šo

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava