Savršeni uslovi i mesto za rad, najsavremenija Cloud Computing platforma za razvoj i testiranje, puna tehnička podrška, biznis treninzi i savetovanja, administrativna pomoć, ali i mogućnost da se na jednom mestu upoznaju, razmene iskustva, sklope partnerstva, pokrenu zajednički projekti i stvore nove poslovne prilike – svo ovo omogućava ICT Hub, biznis inkubator za informacione i komunikacione tehnologije, koji je pokrenuo konkurs za prvih 40 korisnika.


Konkurs traje od 02. do 30 juna 2014. godine i otvoren je za sve punoletne građane Srbije koji imaju ideju iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija i želju da tu ideju realizuju kroz spostveni biznis. Sve što je potrebno da zainteresovani kandidati urade je da popune online aplikaciju na www.icthub.rs i prilože esej o svom projektu.

ICT Hub predstavlja idealnu priliku za sve one koji poseduju ideju za IT projekat i razmišljaju o pokretanju sopstvenog biznisa, jer im pruža i obezbeđuje konkretnu podrška za osnivanje i razvoj sopstvene IT kompanije. Kreiran je po ugledu na iskustveno uspešne evropske projekte, sa ciljem da onima koji tek prave prve korake u svetu biznisa omogući brz prelazak iz start-up faze u fazu rasta. ICT Hub se nalazi u moderno opremljenom prostoru Naučno-tehnološkog parka (NTP) Zvezdara.

Povodom početka konkursa obezbeđena su tri besplatna mesta za kandidate sa najboljim projektima.Mesečna cena korišćenja svih pogodnosti ICT Hub-a je subvencionisana za prvu generaciju korisnika i iznosi samo 50 dolara u dinarskoj protivvrednosti, dok je puna cena 200 dolara. U slučaju da na istom projektu radi više od jedne osobe, svaka od njih plaća pomenutu cenu.

„Kada analiziramo potencijal koji nosi IT industrija, a koja u Srbiji nije iskorišćena svim svojim kapacitetima, očekujem da će ICT Hub dati svoj doprinos i proizvesti veliki broj firmi i time konkretno uticati na razvoj domaće IT industrije. Pored toga što će ICT Hub pružiti podsticaj mladim ljudima koji se opredeljuju za preduzetnički razvoj svoje karijere, nastojaćemo da damo uzor sličnim projektima i to ne samo kada je u pitanju IT oblast, već i šire – u oblasti inovacija i kreativne industrije.“ – izjavio je Dejan Ranđić, generalni direktor ICT Hub-a.

Projekat ICT Hub realizuju DNACommunications i Orion Telekom u saradnji sa USAID-om. Pored njih, partneri projekta su i Srpska asocijacija menadžera (SAM) i Serbian Private Equity Association (SPEA). Svako od partnera, na svoj način, doprineo je stvaranju ICT Hub-a i učestvovaće u njegovom radu.

Nemate prava da postavite komentar.

„Možemo učiniti sve što poželimo ako se dovoljno dugo držimo te stvari.“
Helen Keler

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava