Kako smo dobili par pritužbi od nekolicine studenata na vest koju su postavili sa katedre za Mehaniku, rešili smo da ovaj problem podelimo sa svima koji posećuju ovaj sajt, a već drugi put zaredom, za istu stvar pojavljuje se isti problem. U nastavku vesti više informacija.


Vest na zvaničnom sajtu Mašinskog fakulteta glasi:
Механика 3 за студенте са Уговором о поновном стицању услова

У понедељак, 21.2.2010. од 13:45 сати у сали 216 биће одржан први скуп студената који имају Уговор за поновно стицање услова из Механике 3.
Студенти са Уговором могу слушати предавања и вежбе у групи (смени) по избору, а тестове и завршни испит полажу код доц др Наташе Тришовић. О терминима и осталим детаљима на скупу у понедељак! Са собом понети Уговор и индекс.

Problem nastaje u tome što se predavanja i vežbe mogu raditi u bilo kojoj smeni i grupi, kod različitih profesora, a testovi se polažu kod tačno određenog profesora, završni ispit je isti za sve. Tačnije, prošle godine je ista situacija bila, gde su se predavanja mogla slušati kod bilo kog profesora, a testovi se polagali kod tačno određenih profesora, koji su zadavali zadatke i gradivo koje pojedini profesori nisu predavali, pa je samim tim bilo i dosta studenata koji su pali na samim testovima. Opšte je poznato da predmete sa određene katedre na našem fakultetu, profesori ne drže po istom principu, već svako ima neki svoj sistem rada, pogotovu zbog toga što se većina ispita danas može položiti preko testova i kolokvijuma skupljanjem poena. Vežbe kod jednog i polaganje testa kod drugog profesora nikako ne mogu biti uspešne, jer ovaj drugi daje zadatke po svom nahođenju, nezavisno od predavanja i vežbanja svog kolege.

Suma od 7.200,oo din koja predstavlja uplatu ZA PONOVNO SLUŠANJE PREDMETA, POLAGANJE TESTOVA I SAMOG ISPITA, ustvari jeste suma za koju moraju biti tačno organizovana predavanja, vežbe i polaganje testova po grupama, pa stoga je potrebno i formirati nove grupe slušalaca od onih koji uplaćuju ponovno slušanje koje će polagati sam ispit i testove kod istog profesora koji im i drži predavanja.

Molimo Studentski parlament da reaguje i razreši nastalu situaciju, kako se ne bi ponovila priča od prošle godine, da su studenti uplatiti ponovno slušanje predmeta, da su mogli a i nisu morali da slušaju sam predmet, kod bilo kod profesora, a zatim rešavali zadatke na samom ispitu i testovima koje pojedini predavači nisu ni prešli na predavanjima i vežbama.

Vest od prošle godine 09.10.2010.god
.

Komentari  

#5 mala 17-03-2011 18:24
Nadam se da je i dekan fakulteta shvatio ko se od profesora sa mehanike najvise trudi da prenese znanje studentima. Ja sam licno odusevljena profesorkom Trisovic, tako da posle njenih predavanja moze da me ispituje ko kog hoce.
#4 Tjofi 07-03-2011 23:56
Pa receno je da ce ipak biti dodatnih termina za ljude sa ugovorm...
To je mana na ovom faxu...sto se stvari resavaju u hodu, a ne sistematski...n iko ne razmislja ni mesec dana unapred...
#3 b 21-02-2011 22:00
da li postoji mogucnost da solunci polazu preko ovih kolokvijuma?
#2 boris 21-02-2011 17:04
KOGA ZANIMA NEKA CITA:

Bio sam kod Zorana Mitrovica sefa katedre za mehaniku i rekao je da dodatnog termina (posebne smene za vas sa ugovorom) kod prof. Trisovic nece biti. Ovde imate termine svih profesora i ako bas ne mozete da stizete ponedeljkom na njena predavanja onda birajte gde cete da SLUSATE, ALI SVI CETE KOLOKVIJUME SVI POLAGATI KOD TRISOVICKE.

ponedeljak - Trisovic 216
- Stokic 202
utorak - Jeremic ()
petak - Zekovic 318
- Djuric 216

toliko od mene. ako neko ima pitanja saljite na . POZZ SVIMA
#1 eto 21-02-2011 06:23
zbog toga nisam ni dao mehaniku 3 prosle godine ... stokic predaje jedno , a kod olivere na testu drugo ... i onda one bezobrazne salteruse studentske sluzbe MENE pljuju sto sam platio samo prvu ratu ugovora ... da ,da JA sam taj koji ne ispunjava obaveze :DD

Nemate prava da postavite komentar.

„Dobar život je nadahnut ljubavlju i vođen saznanjem.“
Bertrand Rasel

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava