Najkasnije do 10. aprila svake kalendarske godine moraju biti održani izbori za novi saziv Studentskog parlamenta Mašinskog fakulteta (SPMF).


Studentski izbori moraju biti raspisani najkasnije 14 dana pre datuma održavanja samih izbora. Raspisuje ih predsednik studentskog parlamenta, a ukoliko ne budu raspisani u navedenom roku, raspisuje ih Student prodekan.

Dosadašnji saziv Studentskog parlamenta činile su samo dve grupacije. E3 - Energija/Edukacija/Entuzijazam (8 mesta) i Savez Studenata MF-a (7 mesta).
Studentski parlament Mašinskog fakulteta ukupno broji 15 članova koji su birani na izborima putem kandidatskih lista. Svaka lista ima kandidate, nosoioca liste, ime i redni broj. Dosadašnja praksa pokazala je da je potrebno 60 potpisa studenata kako bi jedna lista kandidata mogla da se prijavi za izbore ali videćemo da li će ta brojka biti promenjena ove godine. Potpis je validan ukoliko uz njega stoji čitko napisano ime i prezime potpisanog studenta, broj indeksa i JMBG.

Očekujemo da će Predsednik SPMF u najkraćem mogućem roku raspisati izbore i da će sve potrebne informacije kao i pravilnici biti javno dostupni na uvid. Kako nam je Student prodekan Marko Gojak obećao, sva obaveštenja će biti objavljena na Facebook stranici Studentskog parlamenta u toku današnjeg dana.

Nadamo se da će se praksa iz prethognih godina promeniti i da će izbori biti transparentniji.
Smatramo da su izbori trebali biti raspisani dosta ranije kako bi svi studenti koji žele da učestvuju u istim, da li putem izbornih lista ili kao aktivisti matičnih organizacija, imali dovoljno vremena da se organizuju i raspitaju o svemu na vreme.

Ovim putem pozivamo sve studente da uzmu aktivno učešće u ovogodišnjim studentskim izborima i počnu sa pripremama (ukoliko su zainteresovani za kandidature) jer će svi predstojeći rokovi biti znatno skraćeni.

Pozivamo sve studente koji žele da se kandidiju na ovogodišnjim izborima da nam se jave i prezentuju svoje liste i svoj program putem portala MASINAC.org.
Neće biti favorizovanih grupa i svima će biti pružena podjenaka šansa. Ukoliko nam određene grupe ne dostave željene informacije, to ne znači da su drugi koji su to uradili favorizovani. To znači samo da se nisu javili i da ne žele da se oglase putem portala MASINAC.org

Više o samim studentskim organizacijama na Mašinskom fakultetu u Beogradu možete pronaći ovde.

Pokušaćemo da ispratimo ove izbore, zato ne menjajte kanal, na pravom ste mestu!

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Postoje dve vrste ljudi - oni koji rade i oni koji pobiru slavu za napravljeno. Potrudite se da uvek budete u prvoj grupi jer je tu znatno manja konkurencija.“
Indira Gandi

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava