ubb-bankaKako prenosi portal dnevnog lista "Novosti", Izvršni odbor Narodne banke Srbije je odlučio da danas oduzme dozvolu za rad "Univerzal" banci i imenovao Agenciju za osiguranje depozita za administratora. Utvrđeno je da se u prethodnom periodu finansijsko stanje te banke pogoršalo i da je ugrožena likvidnost i kontinuitet poslovanja.


Agencija za osiguranje depozita će u tokom sledeće nedelje preduzeti sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju isplate osiguranih depozita u skladu sa Zakonom o osiguranju depozita.

Ova agencija je saopštila da će obaveštenje o uslovima mestima i rokovima isplate osiguranih iznosa depozita u Univerzal banci biti objavljeno najkasnije u utorak, 3. februara u sredstvima javnog informisanja i na sajtu agencije.

Ova vest je od velikog interesa studentima, pošto se isplata studentskih kredita i stipendija odvijala preko ove banke. Isplata novembarske, decembarske i januarske rate već kasni, a kako stvari stoje, neće se odigrati do daljnjeg, tj. do konačne odluke Agencije.

Pošto je ova banka, pored isplate kredita i stipendija, nudila povoljne uslove za tekuće račune studenata, čekamo odluke kada će studenti moći da podignu svoje depozite.
Ne menjajte kanal, i pratite nas da biste bili u toku sa ovim dešavanjima.

Izvor: novosti.rs

Nemate prava da postavite komentar.

„Ništa što je vredno ne dolazi na brzinu. Rad, konstantan i marljiv rad je jedini način da se dođe do rezultata koji će trajati.“
Hamilton Holt

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava