1_small
Iz godine u godinu priča se ponavlja. Molbe, pa zakasneli upis, a predavanja već počela... niko nikog ne poštuje, nejasni odgovori vladaju hodnikom pored šaltera... Prenosimo i atmosferu prilikom upisa, a danas je navodno poslednji dan... Studentima se izlazi u susret koliko je god moguce, ali zašto sve u jedan dan...

Komentari  

#13 Milan 09-10-2010 19:51
Borise nisi potpuno u pravu. I ovi sto rade u studentskoj sluzbi otaljavaju dobar deo posla. Moj slucaj je ovakav: Predao sam za index sa mastera odavno ali oni nikako da ga zavrse, rekli su mi da mi fale odredjene ispitne prijave koje sam ja zatim i odneo. Da bi mi kasnije govorili kako ce index biti zavrsen sutra, pa sutra, pa sutra. Svaki dan sam dolazio a oni su mi svakog dana govorili da ce zavrsiti sutra. A kad sam dosao u petak rekli su mi da mi fali jos jedna prijava ispita. Za to su cekali da mi kazu petnaest dana. A nekima su preko reda i veze zavrsavali indexe. Tako da oni i ne gledaju sta fali nego pricaju samo, bice sutra. Negde opasno skripi u organizaciji. A sto se tice uslova za upis u narednu godinu ne da je sramota nego nemam reci. Kada bi se uslov za upis u narednu godinu znao na pocetku godine ne bi bilo ni molbi ni nicega (kao na nekim fakultetima). A kod nas se uslov za upis zna kada pocnu predavanja! SRAMOTA! Pa naravno da je veliki broj molbi. A gledajuci prethodne godine uslovi za upis u narednu se drasticno razlikuju. Tako da vecina studenata ne zna sta da ocekuje. A i ovi iz studentskog parlamenta slabo rade svoj posao. Izgleda da stite profesore i Bekrica a ne zauzimaju se za studenta. SRAMOTA!
#12 Nikola Banovic 09-10-2010 18:32
A uopshte nisam hteo da se mesham u ovu temu :D
#11 Nikola Banovic 09-10-2010 18:31
"Poceli su oni od 9 sati samo su unosili u komp podatke a salteri su otvoreni u 12i30. Vi mislite samo predas index i to je to. Boli vas uvo. Malo ste pogresili."
Vishe od ovoga nas uopshte ne bi trebalo da zanima, da li oni rade od 6h ujutru ili od 18h popodne, nashe je da predamo indexe, da netjemo mi sami sebi da overavamo indexe...?! Shto se mene tiche, mozhe, samo shto tju onda da se upishem u chetvrtu, a ne na apsolventski...
Bezobrazno je pustiti shaltere od 12:30h u rad, ako su vetj videli da ne mogu da iznesu posao, onda su trebali da pokupe indexe odmah, a ne u 16h kad su videli da netje zavrshiti do 20h...
#10 Nikola Banovic 09-10-2010 18:26
Pa da nismo pisali molbe da bi nam odobrili ono shto smo mogli i bez njih, verovatno bi se upisali pre petka... Sad tje da krene pricha, uchi redovno, kako ja mogu da dam sve u roku itd... Ovde je rech o pijachnoj organizaciji a ne o zakonu, sposobnostima studenata itd... Ako ti vetj neshto chine, onda neka se makar potrude da izvedu to tako da ti ne presedne na kraju...
#9 sloba07 09-10-2010 14:29
za Borisa, sve to sto si ti rekao je tacno i ja se slazem sa tobom, ali sta cemo mi studenti sledece godine i ovi sto rade na salterima da uradimo, da se ne ponovi ovaj upis od petka, jel je ocigledno juce nastao haos.
#8 Veljko 09-10-2010 13:32
p.s. Sto se tice kolege Borisa upravu je za jedno a to je da svi cekate zadnji dan i da nikako netreba zaliti na rad saltera jer ljudi padaju od posla i rade do 22 sata svaki dan.
Ja sam svoj upis obavio prvog dana a nastale probleme oko prijava sam sredio dan posle tako da za sve ima vremena.
ali srbi smo pa sve radimo naopako.
#7 Veljko 09-10-2010 13:26
haha decko ja sam dao sve i ne treba nista da citam ....poslednji semestar treba da odslusam a za to ti ne trebaju obavestenja ....ocigledno nemas pojma ili si na pocetku studija.....nau cices polako a ja pricam u ime drugih koji imaju taj problem. I koji su nedefinisani jer su ih navukli preko apsolventskog a trebali su da ih nbateraju da obnove godinu.
#6 boris 09-10-2010 12:43
ZA Veljka
ako ne umes da procitas jedan dokument i da se pronadjes u njemu onda stvarno ne znam sta da ti kazem, a to sto se oni prave ludi ili zmure na jedno ILI NA OBA OKA, za vase dobro o tome necu ni da pricam
#5 boris 09-10-2010 12:41
Za slobu
nije to bezobrazno nego su sutudenti neodgovorni,ina ce ostalo je 50ak molbi za koje studenti nisu ni dosli da podignu i da se upisu,to nije do fakulteta,SVI CEKAJU ZADNJI DAN. A to da su poceli da rade u 12i30 nije tacno. Poceli su oni od 9 sati samo su unosili u komp podatke a salteri su otvoreni u 12i30. Vi mislite samo predas index i to je to. Boli vas uvo. Malo ste pogresili.
#4 Veljko 09-10-2010 00:22
hehe ja mislim da nekome odgovara da nas drzi u neizvesnosti u nadi da cemo tako ostvariti sto bolje rezultate i da nece doci do onoga do cega inace dolazi svekog oktobra....elem pouceni tim iskustvom trebalo bi da se malo osvrnu na bolju organizaciju i bolji nacin oglasavanja krucijalnih informacija vezanih za upis a ne da studenti ki=oji vise ni sami ne znaju gde su i sta su lome glavu oko zakona o skolstvu i ko zna joj koji gluposti.
#3 darx89 09-10-2010 00:08
Ali je zato za dan skole sve na nivou.Posetite taj dan fakultet,i videcete kakva je organizacija!
Zna Masinac i tek kako za dobru organizaciju,al i u cemu je problem svaki put...!? :-(((
#2 djob 08-10-2010 23:13
nije samo problem u salterima,gener alno je problem u organizaciji.da li cemo da resavamo problem u organizaciji ili da cekamo u redovima?cekace mo u redovima.
#1 sloba07 08-10-2010 20:13
ja mislim da je bezobrazno, da salteri, poslednjeg dana upisa, pocinju sa radom od 12 i 30.

Nemate prava da postavite komentar.

„Moje greške su moj život.“
Semjuel Beket

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava