Rok za završetak studija po starom nastavnom planu i programu je više puta pomeran ali sada je usledilo i zvanično obaveštenje sa Fakulteta.


Po tumačenju Zakona o visokom obrazvanju, („ Sl.glasnik RS “, br.76/05; 100/07; 97/08; 44/10; 93/12; 89/13; 99/14; 45/15 i 68/16), rok za završetak studija za studente koji su upisani na studije po propisima koji su važili do stupanja na snagu ovog Zakona već je bio definisan. Ovo obaveštenje obuhvata studente koji su upisani po starom planu i programu zaključno sa 2005/2006 školskom godinom.

Član 123: STUDENTI UPISANI NA STUDIJE DO STUPANjA NA SNAGU OVOG ZAKONA MOGU ZAVRŠITI OVE STUDIJE PO ZAPOČETOM NASTAVNOM PLANU I PROGRAMU, USLOVIMA I PRAVILIMA STUDIJA, NAJKASNIJE DO KRAJA ŠKOLSKE 2015/2016. GODINE (30.septembar 2016.)

Kako je prodekan za nastavu prof. dr Ljubodrag Tanović objasnio, po važećim propisima studenti koji ne završe studije u navedenom roku, imaju pravo da nastave započete studije po novom studijskom programu, usaglašavanjem sa novim nastavnim planom i programom.

Uprošćeno, to znači da će svi studenti "solunci" koji ne polože sve ispite do kraja ove školske godine, morati da pređu na novi nastavni plan i program. Prilikom usklađivanja starog i novog programa može se dogoditi da postoji i razlika u određenom broju predmeta koja će biti uvršćena na novi spisak obaveza koje će studenti moraju da reše i savladaju pre nego dobiju svoju diplomu.

Ovom prilikom želimo da podstaknemo sve studente koji imaju par ispita do kraja završetka svojih studija po starom nastavnom planu i programu, da ovo obaveštenje shvate krajnje ozbiljno. Najmanje što im je potrebno jeste da na ime 2 ne položena ispita dobiju još nova dva ili više i time produžite svoje školovanje i obaveze.

Da li će se ovaj rok i ovoga puta produžiti, da li će biti studentskih pretesta po ovom pitanju ostaje da vidimo, ali do tada za pojedine studente ovo znači grejanje stolice ponovo.

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Naše živote više oblikuju naša očekivanja i nadanja nego li naše iskustvo.“
Bernard Šo

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava