Juče su studenti doživeli pravi šok kada je objavljeno da će ukupan broj ispitnih rokova biti smanjen na 4. Na nekim fakultetima ovo je možda i dovoljan broj rokova, ali na Mašincu svakako ne!


Postavlja se pitanje kada će naš fakultet objaviti uslove za upis u narednu, školsku 2015/16. godinu. Na nekim fakultetima uslovi su već objavljeni i studenti neće biti dovedeni pred svršen čin. Poznato je da se na Mašincu ovakve stvari objavljuju u minut do 12, pa nas ne bi čudilo da će se i ove godine desiti slična stvar.


Studenti su uvek inzenađeni odlukom Uprave fakulteta. Uglavnom se dešavalo da Uprava maksimalno, a u skladu za Zakonom spusti kriterijume za upis. Nekada, ni to nije dovoljno, pa dobra većina studenata negoduje.

Poraz u celoj ovoj priči jeste to što studenti ne znaju uslove upisa u narednu godinu studija, na početku tekuće. Tako studenti ne bi bili dovedeni u bilo kakav vid obmane, a ujedno bili bi i spreminiji i znali bi "svoj raspored" kako i šta da rade.
Naravno, ovo nije moguće odraditi dok Savet Univerziteta ne donese tu odluku, pa onda u skladu sa tim naš fakultet može da propiše uslove.

Ako je moguće da se uslovi upisa za narendu godinu studija objave na drugim fakultetima BG Univerziteta ne vidimo razlog zašto i naš fakultet to ne učini?

Komentari  

+3 #1 vilota 25-04-2015 02:00
Koji je to fakultet vec objavio uslove za upis u narednu godinu? :)

Nemate prava da postavite komentar.

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava