Novi saziv Studentskog parlamenta stupio je na dužnost 1.10.2013.god. Više o rezultatim izbora održanih u Aprilu ove godine možete pogledati ovde. Ono što već upada u oči jeste to da studenti ne znaju ko je izabran za predsednika studentkog parlamenta, ko je student prodekan i kome mogu da se obrate u cilju rešavanja eventualnih problema!


Iako su mnogi zagovarali teoriju da branimo jednu stranu na prethodnim izborima, ovim putem želimo da pokažemo da ćemo biti oštri kritičari svega što Studentki parlament ne bude radio, ali isto tako znaćemo i da pohvalimo svaki dobar potez u borbi za bolji standard studenata i rešavanja problema studenata MF-a.

Pozivamo novi saziv Studentkog parlamenta da se obrate zvaničnim saopštenjem svim studentima u kome će navesti imena članova pomenutog saziva, kao i imena odgovornih lica kako bi studenti znali kome mogu da se obrate u slučaju da imaju neki problem.

Prvi problem na koji skrećemo pažnju Studentkom parlamentu jeste prolaznost na ispitu Osnove automatskog upravljanja.

 

Kratak izvod:

  • Studentski parlament je organ preko kojeg studenti ostvaruju svoja prava i štite svoje interese na fakultetu.
  • Studentski parlament MF-a broji 15 članova, legitimno izabranih sa izbornih lista koje su se kandidovale na samim izborima.
  • Zastupljenost određene liste u parlamentu određuje se procentualno i proporcionalno zavisno od ukupnog broja studenata koji su glasali na izborima i broja glasova koje je određena lista osvojila na izborima.
  • Izbori za Studentski parlament se održavaju svake godine u aprilu mesecu. Izbore raspisuje Predsednik Studentskog parlamenta
  • Novi saziv Studentskog parlamenta stupa u rad 1.oktobra tekuće godine.

Nemate prava da postavite komentar.

„Kada jednom kreneš odustajati, to ti se pretvori u naviku.“
Vinsent Lombardi

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava