uzvicnikVažno saopštenje za sve studente "solunce", tačnije one koji su fakultet upisali 2003, 2004 ili 2005.god. Po izmenama Zakona o visokom obrazovanju ovo je poslednja godina u kojoj će moći da zadrže svoj status i studiraju po Statutu '99. 30.9.2014.god. je krajni rok za završetak studija po ovom Statutu.



Krajnji rok za zavrsetak studija po ovom Zakonu je 30.09.2014.godine ( Zakon o visokom obrazovanju 09.09.2005.god). To znači da do ovog datuma morate uraditi i odbraniti diplomski rad. Ako ne uspete da do gore navedenog datuma diplomirate, možete izvršiti Usaglašavanje sa novim Zakonom o visokom obrazovanju.

Proces usaglašavanja je sledeći:

1. Svako od studenata podnosi molbu Dekanu M.F. za usaglašavanje i prilaže Validno (potpisano i overeno u Službi za studentska piptanja) Uverenje o položenim ispitima.

2. Na osnovu tog Uverenja Komisija za OAS i MAS izdaje Rešenje o priznatim ispitima i izračunatom Ekvivalentnom broju ESPB. Ovaj broj definiše godinu upisa (ostvarenih u priznanju 60 ESPB II -druga godina OAS s.f., ostvarenih u priznanju 120 ESPB III -treća godina OAS s.f).

Kako je struktura Osnovnih akademskih studija obavezni predmeti (bela polja u Vodiču) + izborni predmeti (osenčena polja u Vodiču), to znači da svaki student koji se usaglasi MORA da ima ili priznate ili položene SVE predmete, sem završnog predmeta. Kada se usaglasi, pod pretpostavkom da ima 174 ESPB, MORA da radi završni predmet, čijom izradom i odbranom završava OAS i dobija diplomu B.Sc i zvanje inženjer mašinstva.

Nemate prava da postavite komentar.

„Možemo učiniti sve što poželimo ako se dovoljno dugo držimo te stvari.“
Helen Keler

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava