au pomoziteDa stvari ne funkcionišu baš najbolje to smo znali, ali baš ovoliko... Poslednji dokaz da je sistem u kompletnom rasulu, jeste i pokušaj da se organizuje ispit iz Osnova automatskog upravljanja, po novom sistemu, znanom samo profesoru koji ga organizuje. O problemima sa orgnizovanšću na ovoj katedri pričali smo u više navrata, Ne može im niko ništa, AU, će da bude održan. Ovoga puta, profesor želi da uradi nešto nemoguće, a to je da organizuje ispit u računarskim salama bez računara. Uz sve to, moli studente da ponesu svoje lične računare kako bi polagali ispit.

Pored ovoga, trajanje ispita je ostala totalna nedoumica. Kako se za ispit prijavilo više od 400 studenata, a računarske sale opremljene malim brojem računara koji rade, ovo nam jasno stavlja do znanja da ispit može potrajati do duboko u noć. 

Pitamo se koji to ispit može da traje duže od 3.5 sata?
Kako nije poznat broj studenata koji će se ujedno i pojaviti na ispitu, pa samim tim nije poznat ni broj grupa za polaganje ispita, znači da svi studenti moraju doći u 12h, i tek tada videti u kojoj će grupi biti i polagati ispit.

Problem posebno nastaje sa studentima koji dolaze iz drugih delova Srbije i koji moraju da putuju nazad svojim kućama. Mnogi studenti nemaju smeštaj u Beogradu, a samim tim, čekanje do kasno u noć iziskuje i neke veće dodatne materijalne troškove.

Najveći problem jeste i koncetracija samih studenata koji će polagati ispit. Ukoliko krenete za Beograd, barem dva sata pre polaganja ispita, i u 12h saznate da ste u grupi koja će ispit polagati npr. u 21h uveče, ovih 11 sati treba da provedete negde u krugu fakulteta čekajući. To je prosto nemoralno.

Znamo da će neki reći da studenti treba da budu zahvalni za ovakav način organizacije na polaganju ispita iz ovog predmeta, i mi podržavamo sve što profesor pokušava da učini kako bi polaganje bilo olakšano, ali očigledno je da osim silne želje da bude prvi koji će uvesti ovakav sistem, nema ništa. Organizacija mora biti mnogo bolja, jer na kraju, kao što smo i navikli, sve se prelomi preko leđa studenata.

Jedan broj studenata za ovakav način polaganja ispita morao je i da plati prilikom prijave ispita.

Naravno, Studentski parlament ponovo ne reaguje! Neki od članova pomenute organizacije nisu položili ovaj ispit, pa se plaše da se suprotstave na bilo koji način ovakvom načinu terorisanja studenata iako im sve to pripada po dužnosti po kojoj su izabrani za pozicije na kojima jesu. Oni su tu kako bi branili i štitili prava studenata!

Komentari  

-8 #6 Radoslav 07-07-2013 16:36
Prošle godine je bilo, dodješ na završni, radiš u amfiteatru A i još nekom, dobiješ 10 zadataka, radiš, na posebnom papiru napišeš rezultate, svesku i rad predaš, odeš kuću, uloguješ se na moodle i upišeš svoje rezultate, koje si prethodno zapisao na papiru i to je to. A ovo sada, je čista glupost, kakvi bre računarske sale, neka organizuje kao prošle godine i to je to, neće biti brige.
+20 #5 shone11 06-07-2013 22:03
Sto bi jedan pametan profesor(Munja) rekao: na Masincu postoje studenti i bolidi(oni koji upisu Masinac, sede ceo dan kod Dekija u kaficu i cekaju da se kriterijumi srozaju kako bi zavrsili fakultet, kojima su krivi svi osim njih samih).

Pozdrav za vredne i postene studente.
+20 #4 SDA 06-07-2013 18:25
Nije mi jasno kako mozete tako, realno ovo jeste jedan od najlaksih ispita na fakultetu, ja se nisam skoro ni malo pomucio i imam za 6, profa je ispao vise nego fer i svaka mu cast to sto radi za studente. Slazem se sa komentarom ispod, ali ima tu neke stvari koje bi stvarno mogle da budu bolje organizovane. Ali sto se tice zadataka, to necu ni da komentarisem, svaki rok daje bar 3 ISTA zadatka... Profa nije nikako zasluzio ovo, cak ja i ne volim bas automatsko mislim da je previse...
+18 #3 daki111 06-07-2013 12:54
Pozdrav,

kao prvo zasto pljuvati profesore, pljuj nasu drzavu, zasto ti je profesor kriv sto nema dovoljno kompjutera? Druge fakultete po organizaciji i po ljubaznoscu tih istih koje pljujes ni ne pokusavaj da uporedis, jer je jednostavno neuporedivo. Pored toga sto imam osecaj da spustaju toliko kriterijume da bi studenti ko ti nekad u buducnosti uspeli uopste da zavrse ovaj fakultet, takodje uvek izadju u susret kada imas problem. Neke male nepravde se uvek desavaju, al evo ti za savet, to vreme koje si potrosio na ovo pisanje bloga mogao si da iskoristis da upitas nekog od prijatelja da ti pozajmi racunar, verujem da ih imas, svi su prijateljski nastrojeni kod nas.
+24 #2 Zumzum 06-07-2013 11:36
Iz ovog teksta, a i prethodnih moze se zakljuciti da je autor istih izuzetno besan na profesora zato sto nije u stanju da polozi OAU...
+34 #1 car 06-07-2013 08:17
nije mi jasno kako mozes stalno da pljujes po covjeku, kad je ovo sad najlaksi ispit za poloziti.. a ti posto nemmas pojma o zivotu, treba sram da te bude sto uopste pises ovakve stvari, ne znam ko ti je dao uopste ovco za pravo da radis.. ja da sam na tvom mestu ja bi se stideo al realno. Sram te bilo..

Nemate prava da postavite komentar.

„Drveće koje sporo raste ima najslađe plodove.“
Molijer

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava