Fondacija dr Zoran Đinđić, u saradnji sa Odborom nemačke privrede za istočnu Evropu i nemačkim Ministarstvom za ekonomsku saradnju i razvoj dvanaestu godinu za redom raspisuje konkurs za Program stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić. Konkurs je namenjen studentima osnovnih i master studija I diplomce koji su diplomu stekli posle 1. januara 2014. godine.


U okviru programa trideset izabranih stipendista iz Srbije boraviće od juna sledeće godine nekoliko meseci na praksi u najpoznatijim nemačkim preduzećima, kao što su Bosch, Volkswagen i Commerzbank. Boravak u Nemačkoj omogućava im da se upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspešnih nemačkih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo preneli kroz svoje buduće radno angažovanje i u Srbiju.

Program je nastao nakon atentata na Premijera Zorana Đinđića u proleće 2003. godine. Cilj programa je ispunjenje vizije Premijera i približavanje Srbije i njenih građana Evropskoj Uniji kao i stvaranje jakih veza između nemačke privrede i budućih lidera u Srbiji.

Online prijava traje do 31. oktobra 2014. godine. Detaljnije informacije o programu i prijavi mogu se naći na web adresi: http://www.stipendienprogramm.de


konkurs zoran djindjic 2014

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Moja najveća briga nije jesam li pao na nekom zadatku, nego jesam li zadovoljan padom.“
Abraham Linkoln

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava