Fondacija dr Zoran Đinđić, u saradnji sa Odborom nemačke privrede za istočnu Evropu i nemačkim Ministarstvom za ekonomsku saradnju i razvoj četrnaestu godinu za redom raspisuje konkurs za Program stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić.

Konkurs je namenjen studentima osnovnih i master studija i diplomce sa prvim radnim iskustvom.

19. oktobra 2016.god. u 13 časova u sali 513 na Mašinskom fakultetu biće održano predstavljanje mogućnosti studiranja, usavršavanja i stipendiranja u Nemačkoj.

Fondacija dr Zoran Đinđić, u saradnji sa Odborom nemačke privrede za istočnu Evropu i nemačkim Ministarstvom za ekonomsku saradnju i razvoj i četrnaestu godinu zaredom raspisuje konkurs za Program stipendija nemačke privrede Zoran Đinđić. Konkurs je namenjen studentima osnovnih i master studija i diplomcima sa prvim radnim iskustvom.

U okviru programa, do trideset izabranih stipendista iz Srbije boraviće od juna sledeće godine nekoliko meseci na praksi u najpoznatijim nemačkim preduzećima, kao što su Bosch, Allianz i Commerzbank. Boravak u Nemačkoj omogućava im da se upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspešnih nemačkih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo preneli kroz svoje buduće radno angažovanje i u Srbiju.

Program je nastao nakon atentata na Premijera Zorana Đinđića u proleće 2003. godine. Cilj programa je ispunjenje vizije Premijera i približavanje Srbije i njenih građana Evropskoj Uniji kao i stvaranje jakih veza između nemačke privrede i budućih lidera u Srbiji.

Dokumementacija za prijavu obuhvata: CV, motivaciono pismo, fotografiju, prepis ocena na originalnom jeziku, prepis ocena preveden na engleski ili nemački jezik (prevod ne treba biti overen od stranog sudskog tumača), 2 pisma preporuke.

Online prijava traje do petka 11. novembra 2016. godine do 14h.
Detaljnije informacije o programu i prijavi mogu se naći na web adresi: https://www.djindjic-stipendienprogramm.de/

zoran djindjic 2016 plakat

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Drveće koje sporo raste ima najslađe plodove.“
Molijer

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava