O samom konkursu Erasmus+ KA1 je pisano ranije na ovom portalu, kao i o tome šta on donosi, kada, ko i gde može konkurisati.

Više informacija možete pogledati ovde.

Kako je Univerzitet u Beogradu potpisao Inter-institucionalni sporazum sa jednim brojem inostranih univerziteta slede i jasne smernice za sve one koji žele da se prijave.

Početak prijave za stipendiju: 01. avgust 2016. godine

U okviru Mobion-a sajta možete videti trajanje konkursa (ali tek od 1.8.2016.) za svaki partner univerzitet (trajanje je u zavisnosti od univerziteta do 14.10. a za pojedine univerzitete i do sredine novembra).
Svi kandidati imaju obavezi da se prvo i uredno prijave na platformu MOBION sa neophodnom dokumentacijom.

Napominjemo da dokumenta moraju biti na engleskom jeziku, a potvrde o zaposlenju i potvrde za studente da su upisani na matičnom fakultetu UB treba da budu i prevedene i overene od strane sudskog tumača za engleski jezik (na MOBION se postavlja originalna srpska potvrda i overen prevod sudskog tumača kao jedan fajl). Isto tako potrebno je da se navede tačan period boravka na partner instituciji. Isto tako, kandidati moraju da ispune uslove u pogledu nivoa znanja jezika na partner institucijama i da prilože sertifikat o znanju jezika zajedno sa aplikacijom na Mobion-u.

Zatim, matični fakultet vrši rangiranje kandidata i konačnu listu predloga šalje rektoratu UB. Na kraju rektorat UB šalje partner institucijama zvanično pismo nominacije kandidata sa UB.

Imajte u vidu da konačnu odluku donose kolege sa partner univerziteta, tako da nijedan fakultet nema zagarantovano mesto za mobilnost. Drugim rečima, neki od pomenutih fakulteta mogu dobiti više od jedne mobilnosti - sve u zavisnosti od kvaliteta kandidata i zainteresovanosti univerziteta iz inostranstva da prime kandidata(e).

Svi zainteresovani kandidati se moraju pridržavati roka konkurisanja jer produženja prijava neće biti.

Listu trenutno aktivnih konkursa:
erasmus 2016 active

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Diploma nije znak da je čovek koji jej ima gotov proizvod, već da je spreman za život.”
Edvard Moli

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava