Konkurs za Sakura stipendije raspisan je petu godinu zaredom, traje do 23. novembra , za dodelu pet stipendija od po 100.000 i otvoren je za studente osnovnih i postdiplomskih studija sa svih akreditovanih akademskih univerziteta u Srbiji, kao i za istrazivace koji nisu u stalnom radnom odnosu.


Svi kandidati sa istraživačkim idejama za radove iz različitih oblasti u vezi sa Japanom su dobrodošli da se prijave – bilo da su to ekonomija, prava, političke nauke, filozofija, kultura i umetnost, japanski jezik i književnosti ili Kaizen.

Sakura stipendija dobila je ime po japanskom drvetu trešnje koje je poznato po prekrasnim cvetovima, ali i kao simbol sreće i prosperiteta. JTI i Ambasada Japana veruju da će upravo talentovani istraživači i studenti, kao što su dobitnici Sakura stipendije, doneti prosperitet Srbiji.

Predlozi za istraživački rad podnose se putem formulara na sajtu. Do 15. decembra biće odabrano pet dobitnika, koji će biti u obavezi da završe radove do 1. jula 2016. godine.

Za učešće na konkursu potrebno je podneti predlog istraživačkog rada na temu u vezi sa Japanom prema obrascu za prijavu na ovom sajtu, iz jedne od sledećih oblasti:
  • Društvenih i humanističkih nauka (ekonomije, prava, političkih nauka, filozofije, japanskog jezika i književnosti)
  • Kulture i umetnosti
  • Kaizen menadžmenta
Potrebna dokumenta za učešće na konkursu:
  • Popunjena prijava
  • Popunjene, overene stranice važećeg indeksa sa osnovnih, postdiplomskih ili doktorskih studija akreditovanih univerziteta u Republici Srbiji
  • Diploma završenog fakulteta sa dodatkom diplomi, odnosno uverenjem o položenim ispitima ukoliko je kandidat završio studije ili je na postdiplomskim ili doktorskim studijama
  • Za istraživače – spisak naučnih radova
  • Uverenje, odnosno potvrda Nacionalne službe za zapošljavanje ili PIO fonda Srbije da kandidat nije na evidenciji lica u radnom odnosu
  • Lična karta ili pasoš
  • Preporuka profesora osnovnih, postdiplomskih ili doktorskih studija akreditovanih univerziteta u Republici Srbiji
  • Popunjenu prijavu na srpskom ili engleskom jeziku i ostala navedena dokumenta, skrenirana i u PDF formatu, možete poslati elektronskom poštom na adresu konkurs@sakurastipendije.rs ili odštampanu prijavu i fotokopije dokumenata možete poslati poštom na adresu JT Internatonal a.d. Senta - Ogranak Beograd, Vladimira Popovića 38, 11070 Beograd, Srbija, sa naznakom „Za Sakura stipendiju“.
Prijave moraju stići na navedene adrese najkasnije do 23.11.2015. do 17 časova.

Rezultati konkursa biće objavljeni do 15.12.2015. godine, a komisija će verifikovati podnete radove dana 16.12.2015. godine, i to na internet stranici.

Svi zainteresovani mogu dobiti dodatne informacije ukoliko pošalju pitanja na e-mail adresu: konkurs@sakurastipendije.rs.

NAPOMENA: Učesnici koji ne podnesu rad u predviđenom roku ili čiji rad komisija oceni kao neusklađen sa podnetim predlogom, odnosno prijavom na konkurs, a primili su avansni deo uplate stipendije, ne ostvaruju pravo na puni iznos stipendije i u obavezi su da avansni deo vrate davaocu stipendije.

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Moja najveća briga nije jesam li pao na nekom zadatku, nego jesam li zadovoljan padom.“
Abraham Linkoln

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava