Raspisan je Konkurs u okviru Erazmus+ KA1 programa za mobilnost studenata i nastavnog o soblja između Mašinskog fakulteta u Beogradu (MF) i Politehničkog univerziteta u Temišvaru (UPT). Pored Mašinskog fakulteta u program razmene je uključen i Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu.


Pravo konkurisanja imaju studenti studijskih programa OSNOVNIH i DOKTORSKIH AKADEMSKIH STUDIJA, kao i svi nastavnici Mašinskog fakulteta u Beogradu.

Planiran broj mobilnosti za letnji semestar školske 2015/16. godine:
- 2 studenta (learning mobility), od toga 1 student sa OAS i 1 sa DAS
- 1 nastavnik (training mobility) + 1 nastavnik (teaching mobility).

Studenti moraju posedovati dobro znanje jezika (rumunski, engleski ili francuski) na kome će slušati nastavu tokom letnjeg semestra školske 2015/16. godine na UPT.
Stipendije za studente odobrene su u iznosu 750 EUR/mesec (maks. 3 meseca po studentu), a za nastavnike u iznosu 140 EUR/dan (maks. 14 dana, ukupno za sve nastavnike).
Politehnički Univerzitet u Temišvaru pokrenuo je posebnu internet stranicu posvećenu KA1 programu:
http://www.upt.ro/international/pagina.php?id=98&lb=en.

Na navedenoj stranici mogu se pronaći dodatne informacije u vezi sa programom, kao i na adresi nacionalne Erazmus plus (bivša Tempus) kancelarije u Srbiji: www.erasmusplus.rs.
Dokumenti sa korisnim informacijama vezanim za studiranje na Politehničkom univerzitetu u Temišvaru mogu se preuzeti sa sledećih adresa:
http://www.grf.bg.ac.rs/p/docs/posteri/erasmus__2015_1446713680711.pdf
http://www.grf.bg.ac.rs/p/docs/posteri/erasmus__2015_16_politehni_ki_univerzitet_u_temi_varu__1446714093511.pdf
http://www.grf.bg.ac.rs/p/docs/posteri/erasmus__struktura_studija_za_2015_16_1446714224801.pdf

Potrebni dokumenti za studente:
1. Formular za prijavljivanje (Application Form) – DOC1
2. Prepis ocena preveden na rumunski, engleski ili francuski jezik, izdat od strane Mašinskog fakulteta (Služba za studentske poslove)
3. Dokument izdat od strane Mašinskog fakulteta u kome je istaknut rang kandidata u odnosu na ukupan broj studenata na odgovarajućem studijskom programu (Služba za studentske poslove)
4. Motivaciono pismo na rumunskom, engleskom ili francuskom jeziku – DOC2
5. Sertifikat o poznavanju stranog jezika, za jezik na kome će se slušati nastava u okviru mobilnosti (poželjno izdat od strane škole stranih jezika ili eventualno Univerziteta u Beogradu, odnosno Mašinskog fakulteta – potvrda o položenom ispitu iz Engleskog jezika)

Potrebni dokumenti za nastavno osoblje:
1. Kratka biografija, na rumunskom, engleskom ili francuskom jeziku – DOC3
2. Sertifikat o poznavanju stranog jezika (poželjno izdat od strane škole stranih jezika ili eventualno Univerziteta u Beogradu, odnosno Mašinskog fakulteta – potvrda o položenom ispitu iz Engleskog jezika)
3. Pregled prethodne saradnje sa UPT, ukoliko postoji (maks. 1 strana) – DOC4
4. Nacrt plana predavanja ili radionice (za teaching mobility) ili nacrt željenog predavanja ili radionice (za training mobility) – DOC5

Potrebni dokumenti moraju se dostaviti najkasnije do 20.11.2015. godine u 12:00 časova, i to: u PDF formatu na adresu proint@mas.bg.ac.rs i odštampani u 2 primerka u kabinet 120/3 (sa naznakom Erazmus+ KA1 – za prodekana za međunarodnu saradnju prof. dr Nenada Zrnića).

Intervju kandidata (i sa Mašinskog i sa Građevinskog fakulteta) biće održan na Građevinskom fakultetu u Beogradu u utorak, 24.11.2015. godine, u terminu koji će biti naknadno istaknut.

Kontakt osoba na MF: prodekan za međunarodnu saradnju, prof. dr Nenad Zrnić
proint@mas.bg.ac.rs, kabinet 120/3, +381 11 3370 345

Kontakt osoba na UPT: Diana Mihaela BALS-DIACONESCU
bals_diaconescu@hotmail.com

Nemate prava da postavite komentar.

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava